Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Břevna, tyče ano, góly ne. Brno s Karvinou jen remizovalo

Dvakrát trefili břevno, jednou tyč, ani to fotbalistům Brna na vstřelení branky ale nestačilo a znovu ukázali, proč mají nejhorší útok v lize. Neproměněné šance je navíc stály důležité body v boji o udržení, když doma s Karvinou remizovali 0:0. Zbrojovka tak zůstává na sestupové patnácté pozici, hosté jsou po čtvrté remíze v řadě devátí.

Stadion Zbrojovky Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Na gól čekají Brňané už 310 minut. Karviná v lize neprohrála už posedmé za sebou a v posledních čtyřech zápasech remizovala. "Odehráli jsme výborný zápas s množstvím šancí a tyčkami. Bohužel jsme v koncovce někdy selhali a jindy chybělo i štěstíčko, aby se míč odrazil do branky," posteskl si trenér Brna Pivarník.

Domácí měli po celý úvodní poločas výraznou převahu a vytvořili si několik slibných šancí. Třikrát zahrozil střelecky aktivní Acosta. Ve 12. minutě jeho přízemní střelu levačkou kryl brankář Le Giang. O čtyři minuty později stačili karvinští zadáci Juharův centr z levé strany hlavičkou odvrátit jen k uruguayskému středopolaři, který trefil břevno.

Za další dvě minuty Acostovu střelu brankář vyrazil. Další nabídku ke skórování ve 22. minutě po faulu na Kratochvíla nevyužil Škoda, jehož střela z trestného kopu těsně minula cíl. I když Zbrojovka i nadále držela soupeře pod tlakem, v koncovce jí chyběla větší přesnost.

Karviná vážněji zahrozila až před koncem prvního poločasu. Ve 42. minutě Voltrovu střelu Melichárek vyrazil a ještě před přestávkou po Voltrově centru Wágnerova hlavička těsně minula domácí branku. "Cenná remíza, na jaře jsme ještě neprohráli, ale remízami bodové konto pomalu naskakuje. Nechtěli jsme prohrát, aby se na nás Brno nedotáhlo. Což se nám s obrovským štěstím podařilo," poznamenal středopolař Karviné Jan Šisler.

Hned po změně stran se opět vyznamenal brněnský brankář, který vyrazil střelu Budínského z trestného kopu. Střelecké trápení Zbrojovky vyvrcholilo po hodině hry, kdy se Ziklova hlavička odrazila od břevna a dorážející Škoda trefil tyč.

"Zbytečně jsem chtěl míč umístit. Stačilo jen poslat ho doprostřed branky. Remíza nás hodně mrzí, v naší situaci potřebujeme vyhrávat," řekl útočník Brna Michal Škoda.

I když Brňané pokračovali v náporu, jejich snaha o skórování končila na nepřesnostech. Hosté dobře bránili a využívali chyb soupeře k nebezpečným protiútokům, ze kterých se ale rovněž nedokázali prosadit. "V těžkém zápase jsme uhráli plusový bod s mužstvem, které s námi hraje o záchranu. S výsledkem jsme proto spokojeni, ale s předvedenou hrou už ne. Obtížně jsme se prosazovali kombinačními akcemi. Zbrojovka hrála v pohybu," uvedl trenér Karviné Josef Mucha.

Zbrojovka Brno - MFK Karviná 0:0

Rozhodčí: Berka - Hájek, Flimmel. ŽK: Lutonský, Krejčí, Pilík - Šisler, Panák. Diváci: 3093.

Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Kratochvíl (32. Krejčí), Sedlák (86. Pilík), Juhar - Škoda - Zikl (70. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler - Voltr (66. Lingr), Janečka (59. Panák), Budínský, Kalabiška (90. Weber) - Wágner. Trenér: Mucha.

Roman Pivarník (trenér Brna): "Odehráli jsme výborný zápas s množstvím našich šancí a tyčkami. Bohužel jsme v koncovce někdy selhali a jindy chybělo i štěstíčko, aby se míč odrazil do branky. Dokázali jsme hrát aktivně a nátlakově. Karvinou jsme do hry moc nepouštěli. Měli jsme hodně centrů před branku. Mužstvu nelze co vyčítat, což ocenili po zápase i diváci. Je škoda, že jsme alespoň jeden gól nedali. Musím přiznat, že dva góly ze šesti jarních zápasů je málo. Tento problém nás trápí celý rok. Statistika ofenzivních hráčů je mizerná. Máme ale mladé hráče, kteří se zlepšují. Nikdy jsme tolik netrénovali zakončení a kombinace. Zatím to nevychází."

Josef Mucha (trenér Karviné): "V těžkém zápase jsme uhráli plusový bod s mužstvem, které s námi hraje o záchranu. S výsledkem jsme spokojeni, ale s předvedenou hrou už ne. V prvním poločase jsme se těžko prosazovali kombinačními akcemi. Zbrojovka hrála v pohybu a přežili jsme dvě těžké situace. Jednou nám pomohlo břevno a nedostali jsme branku ani z trestného kopu z hranice trestného území. Cením si, že jsme zvládli hodně nákopů před naši branku. Druhý poločas byl z naší strany o něco lepší. Po vystřídání jsme si už více dovolili. Měli jsme dvě až tři pološance, které jsme nedotáhli. Přestáli jsme také další těžké okamžiky, kdy nám pomohly tyčky. Byli jsme málo nebezpeční, takto jsme se nechtěli prezentovat. Ovšem je to o tom, co nám soupeř dovolí. Zbrojovka dnes předvedla dobrý výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články