Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bořil musel na operaci, sezona pro něj skončila. Slavia řeší i Chytilovu zraněnou ruku

Takhle si závěr ligového ročníku rozhodně Jan Bořil nepředstavoval. Kapitán Slavie utrpěl v sobotním ligovém derby při bezbrankové remíze na Spartě zlomeninu lícní kosti a musel na operaci. Nyní čeká obránce zhruba čtyři až šest týdnů klidový režim, do zbylých tří kol nadstavby už tak nezasáhne. Ve středečním utkání proti Plzni bude Slavii nejspíš scházet také útočník Mojmír Chytil, který má z derby poraněnou ruku.

Jan Bořil v souboji s Ángelo Preciadem
zdroj: ČTK

Bořil si přivodil zlomeninu v obličeji v 83. minutě derby v souboji se sparťanským záložníkem Qazimem Lacim. Navzdory zranění, které se po vyšetření ukázalo jako vážné, utkání dohrál. Slávistický levý bek dnes absolvoval operaci.

Po klidovém režimu se bude moci zapojit s obličejovou maskou do přípravy. Bořil se poměrně nedávno vrátil na trávníky po vážných zdravotních problémech, hrozil mu i konec kariéry.

Zranění si z derby odnesl také Chytil, který zápas rovněž dohrál. Pětadvacetiletému útočníkovi se ohnula ruka do velmi nepřirozené polohy poté, co ho v souboji dvou českých reprezentantů stáhl na zem sparťanský kapitán Ladislav Krejčí. Vyšetření vyloučilo zlomeninu, Chytil má ale loket zafixovaný a s fyzioterapeuty pracuje na snížení otoku a bolesti.

Slavia po remíze na Letné nadále ztrácí z druhého místa tabulky na městského rivala čtyři body. Sparta ve vloženém 3. kole nadstavby v úterý přivítá Ostravu, červenobílí o den později budou hostit Plzeň.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články