Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslavský Lalkovič: Manchesteru jsem řekl, že jsem nemocný, a šel do Chelsea

Mladá Boleslav – Odmítl Manchester City a kariéru nastartoval v mládežnickém týmu Chelsea. Carlo Ancelotti mu dal v sedmnácti letech šanci předvést se v prvním týmu londýnského celku, nakonec se ale Milan Lalkovič v Chelsea neprosadil a nedávno se jedenadvacetiletý ofenzivní záložník stal posilou Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslavský útočník Milan Lalkovič o dospívání v Chelsea

"Táta byl na rodičovském sdružení, když mu zavolal agent, že má zájem mě vidět Chelsea. A když se vrátil z rodičovského sdružení, tak mi trochu vynadal, protože mi to ve škole moc nešlo, a jak odcházel, tak říká – chce tě Chelsea," líčí Lakovič, jak začala jeho "velká" kariéra.

Slovenský fotbalista nad nabídkou Chelsea ani chvíli neváhal, kývl na ni přesto, že se již předtím skoro upsal jinému celku Premier League. "Před Chelsea jsem už měl nabídku z Manchesteru City. Už jsem měl objednané letenky, všechno, a už jsme se tam pomalu chystali, ale když mi zavolali z Chelsea, že mě chtějí, tak jsem do City vzkázal, že jsem nemocný," líčí slovenský fotbalista.

Ancelotti dal Lalkovičovi šanci

Během sezony 2009/10 vyhrál s mládežnickým celkem Chelsea soutěž FA Youth Cup a v následujícím roce hrál za rezervní tým Chelsea a dařilo jak slovenskému ofenzivnímu hráči, tak jeho celku. Chelsea vyhrála titul mezi rezervami, Lalkovič byl druhý nejlepší střelec ligy a čekalo se, že by mohl nakouknout i do prvního mužstva Chelsea, které v té době vedl Carlo Ancelotti.

"Ancelotti vyhrál titul a FA Cup a zapracoval mladé hráče do mužstva. Já jsem u něj jako sedmnáctiletý dostal šanci v přípravě, odehrál jsem dva zápasy proti Ajaxu a Crystal Palace a zdálo se, že bych mohl naskočit," vypráví Lalkovič.

Hostování slovenskému fotbalistovi nevyšla

Jenže Ancelotti v Chelsea skončil a Lalkovičovi začalo putování po hostováních. Jednadvacetiletý rodák z Košic hostoval v portugalské Vitórii či nizozemském Haagu a v nižších anglických ligách za Doncaster a Walsall. Nikde se mu ale příliš nedařilo a Chelsea Lalkovičovi letos již nenabídla novou smlouvu. "V Holandsku jsem se nechytil, šanci jsem dostal i v Portugalsku, ale ani tam to nevyšlo," vypráví.

Fotbalista, který má na kontě řadu startů za mládežnické výběry Slovenska, se tak narychlo stěhoval do Mladé Boleslavi, kde zatím odehrál jediný poločas proti Dukle. "Bylo to docela nečekané, že jsem se sem dostal. Škoda, že jsem s týmem neabsolvoval letní přípravu, ale už jsem na tom kondičně lépe, než když jsem přišel," tvrdí Lalkovič.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články