Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Boleslavský Laco Takács hlásí před Olomoucí: Máme jim co vracet a připravíme se

Ladislav Takács, kterému nikdo neřekne jinak než Laco, se postupem času vypracoval na oporu fotbalistů Mladé Boleslavi. Záložník, který s fotbalem začínal ve Františkových Lázních, zasáhl do všech podzimních zápasů středočeského klubu. Teď doufá, že mu vyjde jeho vystoupení hlavně proti Olomouci, s níž se Mladá Boleslav utká v rámci 16. kola nejvyšší soutěže. Přímý přenos odvysílá ČT sport v neděli 25. listopadu od 15:00.

Boleslavský Ladislav Takács se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Takács je v Mladé Boleslavi od roku 2016. Do ligy poprvé nakoukl o dva roky dříve v Teplicích s malou odbočkou při půlročním hostování v Baníku Sokolov. A v letošním ligovém ročníku se mu daří.

Dvaadvacetiletý záložník, který může sklouznout na stopera nebo plní ofenzivní úkoly, má na svém kontě už tři góly. To se mu povedlo naposledy dvě sezony zpátky ještě za boleslavskou juniorku. "Co hraju ligu, je to poprvé, co jsem jich dal tolik. Beru to pozitivně, chtěl bych přidat další. Čím víc, tím líp," směje se.

Takács patřil do reprezentačního výběru jednadvacítky, kam si ho před čtyřmi lety vybral Jakub Dovalil. I tam si záložník se slovensko-maďarskými kořeny vyzkoušel různé pozice. "Je mi to jedno. V týdnu se domluvíme, na pozici se připravím. Snažím se odehrát utkání co nejlíp, kam mě trenér postaví," přiznává.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Trenér Sigmy Jílek a boleslavský Takács

Podle jeho slov se dokáže popasovat se vším. "Střed hřiště, jestli bráním, nebo mám ofenzivnější úkoly. Je mi to jedno," tvrdí hráč, který si vyzkoušel i účinkování v národní osmnáctce a devatenáctce.

Naposledy si Takács zahrál před dvěma týdny proti Dukle při domácí remíze 0:0. O poločasu ho však musel vystřídat obránce Matěj Chaluš. Takács si totiž přivodil menší zranění. Ještě během jeho pobytu na hřišti došlo k situaci, kdy se obránce Pražanů Jakub Podaný poroučel ve vápně k zemi.

Rozhodčí Ondřej Berka ale situaci jako penaltovou nevyhodnotil i po přezkoumávání s videem. "Já si přitom dal míč kolem Takácse a on mi trefil nohu. Ani jsem nezkoušel padat, nebyla to absolutně žádná simulace, prostě jsem to nemohl ustát," popisoval situaci Podaný.

Byl si prý tedy stoprocentně jistý, že sudí pískne pokutový kop. "A k mému překvapení mi sudí řekl, že mi chtěl dát žlutou kartu," dodal Podaný.

Sport
zdroj: ČT4

Takács sám už je podle svých slov připraven k utkání na olomouckém Andrově stadionu. "Už by to ale mělo být v pohodě," hlásí. Sigma má v nohách šest neproher v řadě, zatímco Mladá Boleslav před remízou s Duklou padla 0:1 v Liberci.

Hosté však na tom jsou v tabulce s osmým místem lépe. Olomouc se nicméně odlepila ode dna a na dvanáctém místě tabulky ztrácí pouhé tři body. "Máme jim co vracet," ví Takács.

Mladá Boleslav totiž na konci července padla doma se Sigmou 0:4. A také dva zápasy předtím na soupeře nevyzrála po prohrách 0:3, resp. 1:2. "Jsou teď ve větší pohodě, ale my to víme a připravíme se na ně," ujišťuje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články