Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Boleslav zdecimovala Jihlavu 6:1 a po šesti letech vede ligu

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu 13. kola první ligy doma porazili Jihlavu 6:1 a minimálně do neděle se ujali vedení v tabulce o bod před Spartou a Plzní, které mají zápas k dobru. Vysočina přitom vedla po gólu Demetera, ale ještě do poločasu srovnal Rada a po změně stran dokonali obrat třemi góly během pěti minut Ščuk, Magera a Baroš. V závěru se trefili ještě Chramosta se Zahustelem. Zápas byl o poločase na 20 minut přerušen kvůli silné mlze a dokonce mu hrozilo ukončení.

Lukáš Magera
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Mladá Boleslav popáté za sebou dala doma minimálně čtyři branky, Jihlava však v první půli favoritovi odolávala. Kombinační hru domácích se snažila eliminovat hodně vysunutým obranným blokem zúženým na zhruba 30 metrů. Mladoboleslavští tak neměli prostor na kombinace a neúspěšně se snažili o pasy za obranu.

To vyšlo jen ve 3. minutě, kdy Magera přihrál do jasné šance Barošovi, ale zkušený útočník v koncovce selhal a poslal míč vedle branky. Pak už ale hrozila hlavně Jihlava z brejků. Po ztrátě Poloma se hnal do šance Mešanovič, odražený míč se dostal k Neradovi, který hlavou mířil do prázdné branky, ale gólman Šeda se stačil vrátit mezi tři tyče a robinzonádou zabránil jistému gólu.

Ve 27. minutě už se ale hosté prosadili. Šulek se protáhl po levé straně a jeho přihrávku zužitkoval v gólovou střelu Demeter. Dvě minuty na to mohla Jihlava udeřit podruhé, ale tvrdá střela Fulneka skončila jen na tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Jihlavy Bokša: Po druhém gólu se naše hra sesypala

Od začátku se nad stadionem držela mlha, která postupně sílila a v závěru poločasu byly podmínky až neregulérní. Nebylo vidět ani na šířku hřiště. Mladá Boleslav však zhoršené viditelnosti využila k tlaku a ve 40. minutě našel Skalák ve vápně Radu, který zařídil vyrovnání. Dal první branku od letního příchodu do Boleslavi.

Druhá půle začala kvůli mlze až o dvacet minut později a dlouhá pauza prospěla domácím, kteří začali hrát fotbal z předchozích zápasů a soupeře přehrávali. Ihned se hnali do šance, Baroš vysunul Zahustela, ale ten neprostřelil Hanuše. V další velké šanci neuspěl Skalák.

V 68. minutě už se ale domácí dočkali obratu. Na pravé straně zůstal zcela volný Kysela, jeho střílený centr napálil Zahustel do břevna a odražený míč dostal hlavou do branky Ščuk. Bosenský záložník dal Jihlavě už čtvrtý gól z posledních pěti utkání.

Krátce na to přišla podobná akce, Zahustel v jasné šanci trefil záda jednoho z obránců a odražený míč napálil do sítě Magera. Kapitán Mladé Boleslavi dal desátý gól v sezoně a dostal se do čela tabulky střelců. Drtivou pětiminutovku pak po Skalákově chytré přihrávce korunoval Baroš a dal třetí gól ve třech zápasech, kdy nastoupil v základní sestavě. V úplném závěru ještě výhru potvrdili Chramosta a Zahustel.

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 6:1 (1:1)

Branky: 40. J. Rada, 68. Ščuk, 71. Magera, 73. Baroš, 90. Chramosta, 90.+1 Zahustel - 27. Demeter. Rozhodčí: Královec - Kotík, Urban. ŽK: Skalák, Magera, J. Rada - J. Krejčí, Marek, Nerad. Diváci: 2685.

Boleslav: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Magera (81. Čermák), Skalák (89. Skácel) - Baroš (83. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Šulek - Kukol (82. Přeučil), Demeter, Nerad (63. Jungr), Marek, Fulnek - Mešanovič (75. Dvořák). Trenér: Bokša.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "O poločase bych říkal asi něco jiného než teď po konečném výsledku. Prvních třicet minut bylo špatných, pak jsme se zlepšili, i když to asi málokdo v té mlze viděl. Musím vyzdvihnout brankáře Honzu Šedu, který nás v důležitých momentech podržel. Do druhé půle nastoupilo z naší strany jiné mužstvo, vytvořili jsme si převahu, závěr byl drtivý a nakonec se zrodilo tohle vítězství. V mlze jsem moc neviděl, když se hrálo na druhé straně, tak jsem z toho neměl nic. Musím přiznat, že po výkonu z první půle bychom možná byli raději, kdyby se utkání nedohrálo, ale hráči na to zareagovali dobře a musím je za druhou půli pochválit. První místo v tabulce je příjemné, ale také zavazující a doufám, že se to na nás nepodepíše. Vedení stejně asi bude jen do zítřka. Po pauze nás navíc čeká Plzeň, tak uvidíme."

Milan Bokša (trenér Jihlavy): "Zvládli jsme jen 70 minut, proto nemůžeme myslet na lepší výsledek. Dvě třetiny zápasu jsme dodržovali plán a eliminovali hru domácích. Po druhém gólu se naše hra ale rozpadla. Nemyslím, že by nás ovlivnila ta pauza, protože vstup do druhé půle nevypadal tak špatně. Celé to bylo o tom druhém gólu Boleslavi. Ztratili jsme velice dobře rozehrané utkání s Bohemians i předtím utkání s Libercem. Proto jsme pracovali s psychikou hráčů, což se projevilo, nechybělo jim sebevědomí, vedli jsme, měli jsme šance, ale ta sebedůvěra je obrovsky křehká a inkasovaný gól nám ublížil. Musíme teď pracovat s hráči znovu, aby to neovlivnilo jejich sebevědomí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články