Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav vykročila za poháry, na Julisce vybojovala důležité tři body

Praha – Na jaře měl jen málokterý tým tak dobrou formu jako Dukla. V utkání proti Mladé Boleslavi to ale moc znát nebylo. Středočeši se postarali teprve o druhou výhru na jaře, když tým z Julisky porazili na jeho hřišti 2:1. Boleslav si tak díky brance Železníka a vlastnímu gólu Podaného z útočníkovy střely upevnila alespoň do zápasu Zlína v Jablonci čtvrté místo zajišťující evropské poháry.

Radující se fotbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Na Julisce otevřel skóre v nastavení první půle hostující Lukáš Železník, krátce po změně stran vyrovnal Nigerijec Peter Olayinka, ale jeho spoluhráč Jakub Podaný v 57. minutě rozhodl utkání vlastním gólem. Boleslav dosáhla teprve druhé výhry z posledních 13 ligových duelů.

Dukla začala aktivněji a brzy si vypracovala první slibnou šanci. Miloševič však zbrkle vystřelil vedle, přestože mohl postupovat sám na branku. Ve 14. minutě už byl blíž vedoucímu gólu Holenda, který křížnou střelou trefil tyčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Dukla - Mladá Boleslav

Boleslav pak měla hodně standardních situací, ale brankář Rada byl dlouho bez práce. Až těsně před pauzou z pravé strany odcentroval Jánoš a Železník povedenou hlavičkou poslal hosty do vedení. Šestadvacetiletý útočník skóroval poprvé od zimního příchodu ze Slavie.

Pražanům výborně vyšel nástup do druhé půle. Ve 48. minutě Juroška našel z rohu Olayinku a ten měl hodně času i prostoru překonat hlavou gólmana Vejmolu. Nejlepší střelec Dukly zaznamenal pátý ligový zásah v sezoně.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen devět minut, než si Železníkovu střelu Podaný nešťastně prodloužil pod břevno vlastní branky. Domácí si v závěru vytvořili tlak a mohli vyrovnat. Miloševič ale hlavičkoval nad branku a Smejkalův tečovaný pokus zneškodnil Vejmola. Těsně před koncem ještě mohl vyběhnutého Radu překonat střelou do prázdné branky střídající Mebrahtu, ale trefil jen tyčku. Dukla tak v nejvyšší soutěži neporazila Boleslav popáté za sebou.

Dukla Praha - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 48. Olayinka - 45.+1 Železník, 57. vlastní Podaný. Rozhodčí: Severýn - Moláček, Nádvorník. ŽK: Podaný, Juroška - Mareš, Vukadinovič, Jánoš. Diváci: 1291.

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec (64. Smejkal), Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (46. Juroška) - Miloševič (76. Edmond), Holenda, Olayinka. Trenér: Hynek.
M. Boleslav: Vejmola - Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman - Takács, Ljovin - Vukadinovič, Matějovský (85. Da Silva), Mareš (65. Keresteš) - Železník (77. Mebrahtu). Trenér: Svědík. 

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. V prvních 20 minutách se příprava perfektně zobrazila. Měli jsme ji víc využít gólově, protože příležitosti tam byly. Dát tam gól, mohli bychom na soupeře daleko víc přitlačit a líp zápas rozehrát. Pak jsme začali zbytečně moc kazit, měli jsme míň odražených míčů. Zápas se vyrovnal a soupeř to brankou do šatny korunoval. Začátek druhého poločasu skvělý, vyrovnali jsme a navázali na tu hru z úvodu prvního poločasu. Šli jsme za tím, abychom zápas otočili. Nicméně po takové souhře věcí v pokutovém území jsme si dali vlastní gól. Soupeř až na šanci v úplně poslední minutě, kdy to bylo otevřené, neměl vůbec nic. Příležitosti na vyrovnání jsme měli, nicméně se tak nestalo a soupeř si odváží tři body."
Martin Svědík (trenér M. Boleslavi): "My jsme do toho utkaní nevstoupili moc dobře, protože prvních 15 minut jsme byli nepřesní a prohrávali jsme souboje ve středu pole. Postupem času jsme se do toho dostali, minimalizovali jsme ztráty a byli jsme přesnější. Zjednodušili jsme hru v křídelních stranách, což se nám vyplatilo v závěru poločasu, kdy jsme to korunovali pohlednou akcí a gólem Železníka. Druhý poločas byl vyrovnaný. My jsme nejdřív dostali zase zbytečný gól ze standardky, kde jsme nepohlídali osobní bránění. Bylo pozitivní, že jsme na to reagovali nějakým tlakem a gólem. Pak už bylo vidět, že jsme měli náročný týden, projevilo se tam úterní utkání (čtvrtfinále MOL Cupu s Bohemians 1905) a v podstatě jsme ten výsledek vydřeli, než že by tam byla nějaká kvalita."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články