Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav veze výhru z Olomouce a navrch druhou příčku

Olomouc - Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 12. kole první ligy v Olomouci díky dvěma gólům Lukáše Magery 2:1 a minimálně do neděle se posunuli na druhé místo o bod před Plzeň, která má však duel s vedoucí Spartou k dobru. Magera se poprvé prosadil v 30. minutě, kdy proměnil penaltu po faulu stopera Romana Hubníka, který byl navíc potrestán červenou kartou. Domácí sice deset minut před koncem i v oslabení vyrovnali zásluhou Juraje Halenára, ale Magera v nastavení rozhodl o vítězství hostů.

Úvod zápasu patřil Sigmě, ale z tlaku vytěžila jen nepřesnou Navrátilovu střelu. Poté se dostala ke slovu i Boleslav a Skalákovu střelu vyrazil domácí brankář Buchta na roh, ze kterého zahrozil Ščuk. Ještě větší možnost měli hosté ve 23. minutě, kdy po Skalákově akci hlavičkoval Zahustel, míč ale z prázdné branky vykopnul Hubník.

Stoper Sigmy byl v hlavní roli také o šest minut později. Po chybě Šindeláře totiž běžel Baroš sám na Buchtu, vracející se Hubník se hostujícímu útočníkovi pokusil vypíchnout míč, jenže fauloval. Rozhodčí zákrok ocenil červenou kartou a pokutovým kopem, který proměnil Magera.

Sigma se i v oslabení tlačila do útoku a o dvě minuty později mohlo být srovnáno. Moulis ale v šanci zasekl míč, dostal se z úhlu a jeho střela šla těsně vedle. Boleslav se soustředila především na brejky a jeden z nich jen o malý kousek nezakončil Zahustel.

Po přestávce měli první možnost hosté, když ale Rada nemířil přesně, přišly olomoucké chvíle. Vašíček ve velké šanci netrefil branku a Radakovič poté trefil tyč, od které šel míč přes celou branku ven do hřiště. Deset minut před koncem už se ale Sigma dočkala, když se z přímého kopu trefil Halenár.

Radost však domácímu celku dlouho nevydržela. V poslední minutě našel Čermák přesným centrem Mageru, který strhnul vítězství na stranu Boleslavi. Středočeši si tak prodloužili sérii bez porážky na osm zápasů, ze kterých navíc šest vyhráli.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 80. Halenár - 30. z pen. a 90. Magera. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Hrabovský. ŽK: J. Petr, Hála, Houska, Halenár - Magera, J. Rada. ČK: 29. Hubník (Olomouc). Diváci: 4161. 

Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - J. Petr, Houska, Moulis (88. Falta), Šindelář (46. Rajnoch), Navrátil - Vašíček (67. Halenár). Trenér: Jílek.

M. Boleslav: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Vraštil, Fleišman - Zahustel (77. Chramosta), Ščuk, Magera, J. Rada, Skalák - Baroš (67. Čermák). Trenér: K. Jarolím.

Václav Jílek (trenér Olomouce): "V kabině sedí jedenáct hráčů s hlavou dole, ale my se nemáme za co stydět, podali jsme velmi dobrý výkon. Zápas ovlivnila penalta a červená karta, tam se musí Roman Hubník v té situaci zachovat trošku jinak, neměl chodit na zem, protož to vždy hrozí faulem, byť první chyba byla u Šindeláře, který v té situaci neposoudil riziko, přišli jsme o balón a následovala penalta, ale chyby při fotbale jsou a my jsme udělali dvě. Soupeř šel do vedení a my do deseti. I tak jsme ale byli lepším týmem, ale šanci jsme proměnili až v závěru a soupeř nám dal v závěru šťastný gól. Tam jsme nebyli včas u Čermáka a Magera prokázal kvalitu. Porážka moc bolí, soupeř dal dva góly, my jeden, přestože jsme další šance měli. Třetí tým ligy jsme dokázali eliminovat, a když budeme takto pokračovat, body přijdou."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Měli jsme špatný vstup do zápasu, soupeř tam měl nebezpečné situace, protože jsme nebyli dostatečně koncentrovaní. Pak jsme se rozjeli, měli jsme nebezpečné protiútoky, šance a vyústilo to penaltou a červenou kartou v náš prospěch. Do konce půle už to dobré nebylo, soupeř tam měl standardky, na které spoléhal. Druhý poločas jsme měli odehrát úplně jinak, ale situace jsme si kombinační hrou ani pohybem nepřipravili. Byla tam špatná rozehrávka zezadu, hráli jsme složitě. To, že si vezeme tři body, tak je štěstí. Se hrou nejsem vůbec spokojen, výsledek má mnohem větší hodnotu než naše hra."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články