Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Boleslav v atraktivním duelu zdolala Jablonec 3:2

Praha – Velmi pohledné utkání mezi Mladou Boleslaví a Jabloncem nakonec ovládli domácí fotbalisté. Tým, který má momentálně patrně největší fazonu ze všech klubů v nejvyšší soutěži, porazil Severočechy 3:2 a po víkendu bude mít nadále minimálně čtyřbodový náskok v boji o účast v Evropské lize. Středočeši navíc nadále v domácím prostředí neztratili ani bod od začátku listopadu.

Slavící fotbalisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

V předchozích čtyřech ligových vzájemných soubojích padlo dvanáct branek a ofenzivně se hrálo i tentokrát. Boleslav povzbuzená týden starou kanonádou 5:1 se Znojmem začala velmi aktivně a už v osmé minutě vedla. Jarolím našel na zadní tyči Mageru, jehož nepovedenou střelu mířící mimo doklepl do sítě nabíhající Zahustel.

Domácí pokračovali v náporu, Koreš ale ve velké šanci trefil jen obránce a Jablonec trestal. Magera zablokoval ve vlastním vápně střelu rukou a z pokutového kopu se nemýlil kapitán Loučka, který napravil penaltový nezdar z minulého kola s Duklou. Boleslav si ale za šest minut vzala náskok zpět. Sudí Kovařík nařídil po souboji domácího Kysely s Novákem penaltu, kterou s přehledem proměnil Ščuk. Bosenský záložník potvrdil dvanáctým gólem pozici nejlepšího týmového střelce a jedinou branku ztrácí na lídra tabulky ligových kanonýrů sparťana Lafatu.

Jablonec se nedostával k ofenzivním akcím tak často jako domácí, ale když se mu to povedlo, byl nebezpečný a produktivní. V 31. minutě přistrčil Rossi míč Moulisovi a ten střelou pod břevno nedal Divišovi šanci. Hostující záložník dal ve druhém ligovém utkání první gól. Také vstup do druhé půle vyšel lépe Boleslavi. Zahustel nejprve svou možnost prováhal, ale pak poslal z pravé strany přihrávku do vápna a Magera protlačil míč do sítě. Navázal tak na dvě trefy proti Znojmu.

Domácí se snažili kontrolovat hru, vytvořili si několik nadějných závarů, přesto Jablonec mohl opět srovnat. Po Kopicově centru se Hubník hlavičkou špatně trefil. Jinak měli šance hlavně domácí, Zahustel ovšem ani v jednom případě nezvýšil. Boleslav to pak mohlo hodně mrzet. Hosté v závěru měli tlak a střídající Doležal nesrovnal jen kvůli tomu, že v gólové pozici netrefil balon.

FK Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 3:2 (2:2)

Branky: 8. Zahustel, 24. Ščuk z pen., 54. Magera – 18. Loučka z pen., 31. Moulis. Rozhodčí: L. Kovařík – Blažej, Vlasjuk. ŽK: D. Jarolím – Beneš. Diváci: 2 579.

M. Boleslav: Diviš – J. Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil – Ščuk, D. Jarolím – Zahustel (83. Bartl), Magera (74. Štajner), Koreš (46. Štohanzl) – Šultes. Trenér: K. Jarolím.
Jablonec: Špit – P. Eliáš (78. Doležal), M. Kysela, Beneš, Novák – Rossi, Loučka – Kopic, Čížek, Moulis (68. Fantiš) – M. Hubník (83. Třešňák). Trenér: Skuhravý. 

Karel Jarolím (M. Boleslav): "Potvrdilo se, co jsme věděli. I když Jablonec třeba neměl výsledky, byl schopný si dopředu vytvářet gólové situace. I v posledním zápase s Duklou, který prohráli 1:4, to mohlo skončit 4:4 nebo mohl Jablonec i vyhrát. My jsme to navíc umocnili tím, že jsme soupeři dopřáli hlavně první poločas poměrně dost prostoru. Začalo se to pro nás vyvíjet dobře, dostali jsme se do vedení. Škoda, že Koreš další šanci neproměnil, kdyby dal, asi by byl průběh jiný. Jablonec srovnal, my jsme šli znovu do vedení, ale nevážili jsme si toho a do poločasu bylo srovnáno. Říkali jsme si, že do druhé půle je třeba lépe bránit, být kompaktnější a dopředu to rozhýbat. Přišel Štohanzl, dali jsme branku a měli jsme další situace, které jsme prováhali. Mohli jsme jít do dvoubrankového vedení. V závěru při nás trochu stálo štěstí, Jablonec měl nebezpečné situace. Jsem rád, že jsme ze dvou zápasů doma získali šest bodů a držíme si odstup před čtvrtým mužstvem."

Roman Skuhravý (Jablonec): "Myslím, že je trošičku nezasloužené, že si odsud neodvážíme minimálně bod. Můžeme si za to sami, vstupy do obou poločasů jsme měli lehkovážné. Branky, které jsme dostali, hlavně druhá a třetí, to si nemůžeme dovolit jít takhle naivně do souboje v šestnáctce. Nechci polemizovat, jestli penalta byla, nebo nebyla. Podstatný je ten souboj. Dostali jsme se v první půli do zápasu penaltou a krásným gólem na 2:2. V závěru jsme soupeře přehrávali, vytvořili jsme si minimálně tři čisté šance. Když ale takovéhle šance nedáme, je to těžké. Proto odsud jedeme s prázdnou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy