Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Boleslav útočí na poháry, Slavii porazila 3:1

Mladá Boleslav - Slavia prohrála v dohrávce 22. kola v Mladé Boleslavi 1:3 především po úspěšné penaltě Jasmina Ščuka, které předcházelo vyloučení gólmana Čontofalského po faulu na Mageru před koncem prvního dějství. Druhou branku přidal do přestávky Šultes. Za hosty sice snižoval Juhar, ale na víc se "sešívaní" nezmohli. Třetí branku domácích dal v závěru střídající Chramosta. Mladoboleslavskému trenérovi Karlu Jarolímovi tak vyšel zápas proti bývalému zaměstnavateli. Jeho tým má náskok v lize čtyř bodů na čtvrté Teplice. Pražané naopak pod nizozemským koučem Alexem Pastoorem prohráli čtvrtý z pěti soutěžních zápasů a mají jen tříbodový náskok na sestupové příčky.

Gólman Čontofalský vidí červenou kartu v zápase s Mladou Boleslaví
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Oba trenéři udělali oproti posledním zápasům změny v sestavě. Mladoboleslavský střelec Nešpor zůstal jen na lavičce, Slavia zase nastoupila ve stoperské dvojici s Gecovem a Nevesem a napravo hrál Dostál.

Utkání zahájilo několik nepřesných přihrávek na obou stranách. Do zakončení se útočníci přesto dostali. Individuální zakončení předvedl Necid, ale střela uvnitř vápna mu nesedla. Už po deseti minutách byl ošetřován obránce Rosa, s bolavým tříslem musel nakonec vystřídat. Do hry se dostal Ondřej Zahustel. Tvořit hru domácích se snažil aktivní Štohanzl. Po jedné z jeho akcí promáchl v nadějné příležitosti Magera.

Štohanzl byl i u první vážné příležitosti boleslavských: Centrovaný míč se k němu odrazil po špatném obraném zákroku beka Dostála, bohužel pro něj zbrkle netrefil a míč letěl hodně mimo branku, ve které byl nachystaný Čontofalský. Poté se z dálky zastřeloval Bořil. Neujal se ani kroucený centr po standardce Davida Jarolíma.

Vzápětí se na druhé straně nedomluvil při rozehrávce gólman Diviš s Kyselou, naštěstí to dopadlo pro domácí dobře. Ihned poté si skvěle na míč naskočil Neves po vysokém centru do vápna, Diviš jeho pokus vyrazil přímo k Necidovi, kterému však v doklepnutí do odkryté branky zabránil skluz Zahustela. Za chvíli to štiplavým halfvolejem zpoza vápna zkoušel Vošahlík, ale skóre se neměnilo. Deset minut před koncem poločasu se k pohotové střele dostal Jarolím. Jako zakončovatel se ale neprezentoval, jeho volej letěl o metr mimo.

Důležitý okamžik přišel ve 38. minutě. Magera dostal přihrávku za obranu a řítil se sám na Čontofalského, udělal mu kličku, při které ho slávistický brankář podtrhl. Rozhodčí pískl pokutový kop a vytasil i červenou kartu. Magera byl však v miniaturním ofsajdu, což pomezní neviděl. Při podzimní vysoké prohře 0:4 s Boleslaví byl pro změnu vyloučen v Edenu jiný slávistický gólman Hrubeš. Z penalty pak poslal do vedení Boleslav Jasmin Ščuk. Byla to jeho třetí branka v ligovém utkání v řadě. Devátým gólem v sezoně dotáhl nejlepšího mladoboleslavského střelce Nešpora. Do branky se postavil náhradník Černý, ze hry byl stažen Vošahlík.

Kouči Pastoorovi se verdikt příliš nelíbil. "Mám z toho klíčového momentu zvláštní pocit. Slyšeli jsme, že tam byl pravděpodobně ofsajd. Magera nemířil na bránu, ale k rohovému praporku. Že to byl faul, to je neoddiskutovatelné, ale myslím, že ne na červenou," mínil Pastoor.

Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková k hraničnímu ofsajdu:

"Byla to zcela hraniční situace, kde rozhodují centimetry. I když jsem si záznam pustila desetkrát, nedokážu říct, zda byl ofsajd, či ne. UEFA rozhodčí nabádá, aby takto hraniční situace spíš nechávali plynout dál ve prospěch ofenzivního fotbalu."

Ve 44. minutě zasadili domácí Slavii druhý úder. Střídající Zahustel vrátil hlavou přetažený centr před branku, kde se zblízka prosadil Šultes. Dal svůj první gól v mladoboleslavském dresu. Zdálo se, že Mladá Boleslav bude v přesilovce v druhé půli s přehledem kontrolovat hru, jenže místo toho polevila a Slavia trestala. Zmrhalova střela se ještě otřela jen o tyč, ale v 59. minutě už s přispěním Dosoudilovy teče snížil Juhar.

Boleslav zvýšila aktivitu, uklidňující třetí trefu však přidal až v 87. minutě střídající Chramosta, který koníčkem o zem přehodil Černého. "Bohužel se stalo to, na co jsem hráče o přestávce upozorňoval. Slavia hrála z hlubokého bloku a čekala na brejky. Zahrozil Zmrhal, ale nebylo to pro nás dostatečné varování a Slavia z dalšího protiútoku snížila. Byly to pro nás zbytečné nervy navíc," řekl kouč Jarolím.

Pastoor litoval první půle. "Teprve ve druhém poločase jsme si vytvořili šanci a Juhar snížil na 1:2. Třetí gól domácích už byl šťastný. Prohra mě mrzí, tak špatně jsme nehráli," řekl nizozemský kouč.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 3:1 (2:0)

Branky: 41. Ščuk z pen., 44. Šultes, 87. Chramosta - 59. Juhar. Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Hrabovský. ČK: 38. Čontofalský (Slavia). Diváci: 4739.

M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa (14. Zahustel) - D. Jarolím, Ščuk - Bořil, Magera (76. Štajner), Štohanzl - Šultes (69. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.

Slavia: Čontofalský - Dostál, Gecov, Neves, Ritchie (89. Lička) - Zmrhal - Juhar, Hrubý, Piták (77. Nitrianský), Vošahlík (40. Černý) - Necid. Trenér: Pastoor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy