Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav rozstřílela Jablonec. Dvěma góly k jasné výhře pomohl Škoda

V úvodním zápase podali solidní výkon, ale odjeli z Plzně bez bodu. Utkání druhého ligového kola už ale fotbalistům Mladé Boleslavi body přineslo. A to hned tři. Středočeši se na domácím hřišti blýskli výborným výkonem a Jablonec rozstříleli 3:0. Hlavní hvězdou utkání byl Milan Škoda, který vstřelil hned dvě branky a celkově už má na kontě tři zásahy.

Radost fotbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Vítězství 3:0, nemůže to být jinak než spokojenost. Když vedete 3:0, tolik to nevadí, ale v jiném zápase by bylo třeba nakládat s šancemi efektivněji. Kluci podali týmový výkon s patřičnou kvalitou," řekl mladoboleslavský trenér Karel Jarolím.

Domácí rozhodli už v úvodní čtvrthodině, kdy se trefily letní posily Daniel Fila a Milan Škoda, který se prosadil i v 79. minutě. Středočeský celek si po úvodní porážce v Plzni připsal premiérové body v sezoně, naopak Jablonec před čtvrtečním prvním duelem 3. předkola Evropské ligy se Celticem Glasgow nenavázal na úvodní vítězství nad Ostravou z minulého týdne.

Jablonečtí zahrozili jako první, Doležalovu střelu v šesté minutě ale vyrazil domácí brankář Šeda. Za tři minuty dostal do sítě míč mladoboleslavský Fila, ale branka kvůli ofsajdu neplatila. Chvíli nato se už letní posila Středočechů z Brna mohla radovat. Ewerton na levé straně přešel přes Štěpánka a po jeho přihrávce Fila překonal přízemní střelou na zadní tyč Hanuše. Osmnáctiletý útočník si připsal teprve druhý ligový gól.

Za tři minuty Mladoboleslavští zvýšili. Po dalším Štěpánkově zaváhání se před Hanušem dostal k míči Škoda, který hostujícího gólmana obešel a do prázdné branky zvýšil. Pětatřicetiletý bývalý reprezentant skóroval po letním příchodu do Boleslavi i v druhém kole nové sezony.

"Takhle jsme chtěli hrát. Chtěli jsme na ně vlítnout, být nebezpeční dopředu. To se nám povedlo," uvedl Škoda. "První gól nás malinko nalomil, druhý nás položil a už jsme se nedostali do zápasu. Pak už byl na hřišti jen jeden tým," řekl jablonecký obránce Jan Krob.

Ve 20. minutě hlavičkoval v dobré pozici vedle nabíhající Ladra a stejný hráč poté nepřekonal Hanuše v 28. minutě. Jablonecký trenér Rada už po půlhodině stáhl ze hry Štěpánka a nahradil ho Surzynem.

V 55. minutě mohl snížit Kubista, ale jeho pokus zablokoval Karafiát. Na druhé straně se neprosadili Ewerton, Dancák a Škoda a zvýšit dokázal až v 79. minutě posledně jmenovaný, který se prosadil hlavičkou po centru střídajícího Skaláka. Škoda dal v české lize dva góly v jednom utkání poprvé od předloňského prosince a posledního zápasu za Slavii.

Jablonečtí rezignovali a mohli dostat ještě další branku. Střídající Lukáš Mašek však v 84. minutě trefil jen Hanuše a další šanci zblokovala hostující obrana. Mladá Boleslav doma v lize neprohrála s Jabloncem 10 z posledních 11 utkání. Severočeši utrpěli v nejvyšší soutěži nejtěžší porážku od únorového utkání se Slováckem (0:3) a nebodovali teprve podruhé z posledních 16 ligových zápasů.

"Jsem zklamaný hlavně z prvního poločasu, nenavázali jsme na první zápas s Ostravou. Chyběl nám pohyb, zaslouženě jsme prohráli. Před Celticem je to nepříjemné, chtěli jsme tu bodovat. Čeká nás jiná soutěž, jiný soupeř. Musíme se pokusit na tohle zapomenout," uvedl jablonecký kouč Petr Rada, který prohrál s Jarolímem pomyslný souboj dvou bývalých trenérů české reprezentace.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 3:0 (2:0)

Branky: 14. a 79. Škoda, 11. Fila. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotalík - Hocek (video). ŽK: Douděra - Kratochvíl, Pilař. Diváci: 2471.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Ladra (74. Skalák), Matějovský (66. Smrž), Dancák, Ewerton (74. Stránský) - Škoda (89. D. Mašek), Fila (66. L. Mašek). Trenér: Jarolím.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek (32. Surzyn), Martinec, Zelený, Krob (80. Smejkal) - Považanec - Pleštil, Kubista (65. Houska), Kratochvíl (80. Čvančara), Malínský (65. Pilař) - Doležal. Trenér: Rada.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Vítězství 3:0, nemůže to být jinak než spokojenost. Důležitý moment byl za stavu 0:0, kdy nás podržel Šeda při šanci Doležala. Kdyby se Jablonec dostal do vedení, mohl být průběh jiný. Pak jsme hru ovládli, dali jsme dva góly a měli spoustu dalších příležitostí. Co jsme si mohli přát lepšího s mužstvem jako Jablonec než vést 2:0? V poločase jsme hráče upozorňovali, že znovu musíme vstoupit aktivně a nedat Jablonci šanci na kontaktní gól. Po střídání se naše hra zlepšila, měli jsme další šance, ze kterých jsme mohli skórovat. Když vedete 3:0, tolik to nevadí, ale v jiném zápase by bylo třeba nakládat s šancemi efektivněji. Kluci podali týmový výkon s patřičnou kvalitou."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Na začátku měl šanci Doležal, Šeda to vyrazil. Pak jsme si ale individuálními chybami a blbým postavením dali první dvě branky prakticky sami. Nejen pravý obránce, ale i záložníci se stahovali. Nedrželi jsme výšku, dostávali jsme se pod tlak. Ewerton využil své techniky a my jsme v 15. minutě prohrávali 0:2. V druhém poločase jsme chtěli dát kontaktní branku, v určité pasáži jsme byli aktivní. Když jsme se 15 minut před koncem chystali přejít na tříobráncový systém, inkasovali jsme po standardce a bylo po zápase. Jsem zklamaný hlavně z prvního poločasu, nenavázali jsme na první zápas s Ostravou. Chyběl nám pohyb, zaslouženě jsme prohráli. Před Celticem je to nepříjemné, chtěli jsme tu bodovat. Čeká nás jiná soutěž, jiný soupeř. Musíme se pokusit na tohle zapomenout."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články