Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boleslav přejela Znojmo a odskočila Teplicím

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili Znojmo 5:1 a na třetím místě tabulky mají čtyřbodový náskok před čtvrtými Teplicemi. Na debaklu hostů se dvěma góly podíleli Jasmin Ščuk s Lukášem Magerou, skóre otevřel Štěpán Koreš. Za Znojmo, které dělí jen bod pásma sestupu, se trefil Václav Vašíček.

Lukáš Magera a Jan Bořil se radují z gólu Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Boleslavi kvůli trestu za čtyři žluté karty chyběl záložník Štohanzl a ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit ani Nešpor s Chramostou, početné absence však nebyly znát. Domácí si brzy vytvořili sérii šancí, ale nebezpečné střely Kysely a Zahustela ještě hosté přežili bez inkasování. V 19. minutě už se však prosadil nepokrytý Koreš, jenž po Šultesově prodloužení hlavou prostřelil brankáře Hrubého.

Znojmo se dlouho nemohlo dostat do hry a ve 34. minutě tak zvýšil na 2:0 pro Boleslav po přízemním centru Kyselu bosenský střelec Ščuk. "Hned v prvním poločase jsme vzali hru do svých rukou. Měli jsme navrch, dostávali jsme se do šancí a nakonec jsme i dvě z nich proměnili," řekl boleslavský trenér Karel Jarolím.

Hosty vrátil do hry o tři minuty později Vašíček, když se na hranici šestnáctky obtočil s míčem a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. "V obraně jsme měli momenty, kdy jsme ještě před inkasováním dopřáli soupeři dost prostoru. Mělo to pro nás být varování, ale bohužel se tak nestalo. Znojmo skórovalo a zbytečně jsme si tím zkomplikovali další průběh," přidal domácí kouč.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji, ale Gál-Anderzly v 50. minutě zakončil brejk střelou těsně vedle a po hodině hry Znojemští postupně přišli o veškeré naděje na body. Z první Magerovy nevyužité příležitosti v 62. minutě se nepoučili a o minutu později už domácí útočník hlavou usměrnil do brány Bořilův centr.

"Kdybychom vyrovnali, Boleslav by znervózněla, ale bohužel. Pak nevím, co se stalo a proč jsme dostali tři góly během tří minut," přidal Vašíček. "Musíme to ale hodit za hlavu, protože nás teď čeká Baník, a to je pro nás zápas jara," řekl směrem k souboji s poslední Ostravou.

V 68. minutě navíc zvýšil na 4:1 Ščuk z penalty za ruku Odehnala. V posledních pěti zápasech tak skóroval už popáté a celkem v sezoně zaznamenal jedenáct zásahů. "Myslím, že to byl dost koukatelný zápas pro diváky. Znojmo hodně útočilo a moc nebránilo," uvedl Ščuk. "Když budeme hrát jako dneska, nemusíme se (v boji o třetí místo) ohlížet na Teplice ani Liberec," dodal.

Svou druhou branku v utkání přidal dvě minuty poté i Magera a v závěrečné dvacetiminutovce se zápas už jen dohrával. "Nemám co hodnotit, výsledek hovoří za vše. Boleslav nás přehrála ve všech směrech, prohráli jsme každý osobní souboj," řekl trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Mladá Boleslav - Znojmo 5:1 (34. a 68. z pen. Ščuk, 63. a 70. Magera, 19. Koreš - 37. Vašíček).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články