Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Boleslav porazila Duklu 3:0 a poskočila na páté místo

Mladá Boleslav - Mladá Boleslav se posunula za vedoucí čtyřku favoritů na páté místo po výhře 3:0 nad rozjetou Duklou Praha. Dlouho vyrovnaný zápas Boleslav rozhodla během dvaceti minut ve druhém poločase, kdy ze tří standardních situací využila všechny. Trefil se nejdříve Magera a poté dvakrát Johana. Pokaždé nahrával záložník Brunclík.

Slavící hráči Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Dukla ve městě automobilů vůbec nepřipomínala celek, který útočil na třetí výhru za sebou. Boleslav v souboji týmů s dobrou aktuální formou ukázala víc touhy a zaujetí, soupeře důsledným napadáním vůbec nepustila k jeho tradiční kombinační hře. A i když se Boleslav ztěžka dostávala za obranu Dukly, brankář Pražanů Rada musel být stále ve střehu.

Poprvé jej prověřil hlavičkou po standardní situaci domácí kapitán Johana, po půlhodině si zaběhl za hostující beky Kysela, jehož lob ale Rada pokryl včasným vyběhnutím. Aktivitou hýřil i levý bek Bořil, jedna z jeho střel skončila těsně vedle tyče.

Trenér Boleslavi Minář po zápase:

"Potvrdili jsme hodnotu minulé výhry z Jablonce, podruhé za sebou dali tři branky, uspěli poctivým fotbalem a konečně se prosadili ze standardních situací. Skladbu mužstva máme takovou, že jsem si už začínal říkat, že není možné, když se pořád nedokážeme prosadit. Tak to asi přišlo v pravý čas."

Trenér Dukly Kozel po zápase:

"Už v minulé sezoně jsme tady takhle dostali dva góly, takže to asi nebude náhoda... Jestli chceme být dlouhodobě úspěšní, nesmíme laciné branky inkasovat. A to jsou právě standardky. Z našeho výkonu směrem dopředu jsem zklamaný. První poločas jsme ještě drželi krok, ale pak jsme vypadli z role a zvedli se až na konci, kdy bylo rozhodnuto."

Domácí velkou snahu ve vedoucí gól přetavili až po poločase. A začali úřadovat ze standardních situací, zahrávaných záložníkem Brunclíkem. V 50. minutě jeho trestný kop hlavou prodloužil Nešpor a důrazný Magera na druhé tyči míč nacpal za brankovou čáru. Magera při gólové oslavě netajil svoji euforii: poté, co část podzimu strávil na mladoboleslavské farmě v třetiligovém Kolíně, pro něj byl dnešní zásah v druhém ligovém utkání za sebou velkou satisfakcí.

Pražanům jako by první trest nestačil. Nejenže se dál vůbec nedostávali do hry, ale chvíli po první inkasované brance neuhlídali při rohu domácího kapitána Johanu, který prudkou hlavičkou přesně po roce v nejvyšší soutěži oslavil vstřelenou branku. Šestatřicetiletého stopera první zásah navnadil: Za dalších pět minut si na Brunclíkův roh naskočil znovu a v lize po více než deseti letech zažil "dvougólový" zápas.

Po druhé Johanově trefě už tak odevzdaná Dukla přišla o zbytky nadějí na možné stíhání Boleslavi v závěrečné půlhodině. Boleslav si v pohodě vychutnala první letošní vítězství o tři branky, tým z Julisky naopak poprvé v sezoně vyšel střelecky naprázdno a téměř po měsíci prohrál.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 3:0 (0:0)

Branky: 64. a 69. Johana, 50. Magera. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Košec. ŽK: Janíček, Nešpor, Magera, Dosoudil - Vrzal, Malý. Diváci: 1 973.

M. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil (86. Kúdela), Bořil - Brunclík, Janíček - Mareš, Magera, Štohanzl (75. Fillo) - Nešpor. Trenér: Minář.
Dukla: Rada - Romera, Božič, Vorel, Vrzal - Berger (70. Pázler), Gedeon (77. Podrazký), Borek - Svatonský (54. Přeučil), Pospěch, Malý. Trenér: Kozel. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články