Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Boleslav otočila a porazila v bojovném utkání Slavii 2:1

Mladá Boleslav – Mladoboleslavští vydřeli tři body v utkání s lídrem tabulky Slavií, když zvítězili 2:1. Hosté se hned v úvodu prosadili dílem Milana Škody, který zužitkoval pokaženou Rosovu přihrávku. Jenže nejlepší střelec ligy musel po pětadvaceti minutách ze hry kvůli problémům s podkolenní šlachou. A Mladá Boleslav v posledních pěti minutách prvního poločasu otočila skóre, když se prosadila po nedůrazu obrany hostí. V druhém poločase se již nic podstatného nestalo a domácí tak udrželi stav utkání až do konce.

Radost Jakuba Navrátila (uprostřed)
zdroj: ČTK autor: Josef Mašek

Slavia posílená minulou výhrou nad Plzní vstoupila do utkání velmi dobře. Hrála aktivně a v 7. minutě využila velké chyby domácího obránce Rosy. Ten obral o míč protihráče a chtěl přihrávat brankářovi Hruškovi, jenže do malé domů nedal razanci, míč sebral Škoda a elegantním obloučkem přehodil vybíhajícího Hrušku. Pro útočníka Slavie to byl již šestý gól v sezoně a znovu se osamostatnil na čele tabulky střelců.

Ráz utkání se však změnil ve 25. minutě, kdy Škoda musel ze zdravotních důvodů střídat a nahradil ho Balaj. "Už v týdnu jsem měl problémy s podkolenní šlachou. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale jelikož jsem kvůli tomu musel střídat, tak to není nic příjemného," řekl o poločase České televizi Škoda. Bez něj se Slavia začala dostávat pod tlak.

Mladá Boleslav hrozila hlavně ze standardních situací, ale Wágnerovu hlavičku po rohu odvrátil na brankové čáře stojící Gecov a Ščuk o chvíli později mířil hlavou vedle. Bosenský záložník si to však vynahradil ve 39. minutě. Ďuriš propasíroval míč přes Černého na Ščuka, který měl ve vápně trochu prostoru a propálil Hrubeše.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Mladá Boleslav - Slavia

Slavia musela do poločasu ještě jednou nuceně střídat, jelikož Nitrianskému v souboji přišlápl koleno Skalák a pravý bek nemohl kvůli postranním kolenním vazům pokračovat. Faul byl však odpískán na mladoboleslavského hráče, následoval přímý kop, po kterém vznikl ve vápně Slavie závar, a Navrátil zblízka doklepl míč do sítě. Byl to pro něj první gól v české lize po téměř čtyřech letech.

Hosté mohli srovnat hned po pauze, ale Latka byl v ofsajdu a sudí tak gól nemohl uznat. Smůla Slavie pokračovala i nadále. Půlhodiny před koncem totiž trenér Beránek potřetí vystřídal, o pět minut později si však poranil kotník i stoper Bílek. Sice se vrátil se sebezapřením do hry, ale jeho pohyb byl hodně omezen a jen tak stínoval v útoku. Slavia tak v podstatě dohrávala v oslabení.

Mladá Boleslav měla několik šancí definitivně rozhodnout, ale Skalák mířil mimo a Navrátil nestihl využít chybu brankáře Hrubeše, kterému vypadl míč. Slavia však ze závěrečné snahy o tlak nic nevytěžila a už poosmé za sebou darovala Mladé Boleslavi body.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 2:1 (2:1)

Branky: 39. Ščuk, 45.+2 Navrátil - 7. Škoda. Rozhodčí: Franěk - Urban, Hájek. ŽK: Navrátil, Šisler, Bartl, Rosa - Gecov, Dostál, Piták, Balaj, V. Vukadinovič. Diváci: 4823.

Mladá Boleslav: Hruška - Bořil (73. Bartl), Navrátil, Smejkal, Rosa - Ščuk, Tavares - Skalák, Šisler (87. Magera), Ďuriš (85. Zahustel) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Slavia: Hrubeš - Nitrianský (45.+1 Dostál), Bílek, Latka, Dobrotka - Gecov, Zmrhal - V. Vukadinovič, M. Černý, Petr (61. Piták) - Milan Škoda (25. Balaj). Trenér: Beránek.

Karel Jarolím (trenér Ml. Boleslavi): "Už se to pomalu stává tradicí. Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, jenže soupeři darujeme to, že se dostane tak snadno do vedení. Hlavou mi proběhlo, aby se neopakoval poslední domácí zápas s Duklou. I po tom průšvihu jsme ale byli ve hře a dokázali jsme díky dvěma vyhraným soubojům vyrovnat. V závěru první půle jsme se navíc dokázali dostat do vedení. Slavia měla trochu smůlu v tom, že musela dvakrát střídat, pak potřetí a potom se jim zranil Bílek. Měli tam nějaké závary, ze standardek jsou nebezpeční, dali z nich polovinu gólů. Mrzí mě jenom to, že jsme z nějakého brejku nepotvrdili vítězství třetím gólem. Jsem rád, že jsme zápas odehráli jiným způsobem než minule v Českých Budějovicích. Přístup byl jiný, hráli jsme agresivněji. Zápas se Slavií je samozřejmě pro mě vždy zvláštní. Teď pracuju tady, takže chci Slavii porazit, to je samozřejmost. Zvlášť když byla na prvním místě."
Miroslav Beránek (trenér Slavie): "Z mého pohledu agresivní zápas s mnoha souboji, jak na zemi, tak ve vzduchu, s množstvím žlutých karet. Vstoupili jsme do něj poměrně aktivně a dali gól. Bohužel jsme na můj vkus obdrželi lacinou branku, kdy jsme prohráli tři osobní souboje za sebou. Postihlo nás to, že tenhle zápas hrála zranění proti nám. Museli jsme střídat Škodu, Nitrianského a o půli chtěl střídat ještě Petr, který měl žaludeční problémy. Poprosili jsme ho, aby ještě patnáct minut vydržel. Pak jsme tam dali Pitáka a zranil se Bílek. Bohužel jsme dohrávali v deseti, přesto musím smeknout před našimi hráči. Do konce se rvali o to, aby udělali aspoň bod. Z těch tří zápasů v Teplicích, s Plzní a s Boleslaví se nám nepovedl první poločas v Teplicích, jinak jsme hráli na hranici našich možností." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články