Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boleslav chce na druhé místo, Liberec zas stáhnout náskok Plzně

Praha – Minimálně do neděle, kdy plzeňská Viktorka hostí vedoucí Spartu, by se na druhé místo tabulky mohla posunout Mladá Boleslav, která zavítá do Olomouce. Bodově by se na Plzeň mohl dotáhnout aktuálně čtvrtý Liberec, jenž hostí na svém stadionu poslední Ostravu. Přímý přenos utkání Slovan Liberec – Baník Ostrava můžete sledovat od 19:50 na ČT sport.

"Nám se doma v ligových utkáních daří, takže na to chceme navázat," věří si trenér Libereckých Jindřich Trpišovský. "Chtěli bychom přetrhnout tu šňůru remíz, doma vyhrát a dobře se naladit před důležitým pohárovým utkáním. Na druhou stranu je to pro nás takový test, nesmíme nic podcenit. Ostrava se v poslední době relativně zlepšila, vyhrála nad Olomoucí a jak na Slovácku, tak s Příbramí nebyla horším týmem," varuje liberecký lodivod.

"Myslím, že proti silným týmům, jako jsou Plzeň nebo Liberec, se nám může hrát trochu líp než proti soupeřům, kterým jde stejně jako nám o záchranu," doufá na druhé straně kouč Ostravy Radomír Korytář. "Ale pochopitelně je zbytečné mluvit o obrovské herní síle Liberce. Mám dodnes v hlavě náš loňský debakl 0:6, ještě teď mi z toho není dobře."

Olomouc v minulém kole poprvé vedl trenér Václav Jílek a dovedl ji k nečekané výhře nad rozjetou Slavií. Teď jeho tým čeká ještě větší favorit hrající ve výborné formě. "Sledovali jsme Boleslav a její poslední zápasy a musím říct, že disponuje obrovskou kvalitou. Je třeba pohlídat spoustu individuálně výborně vybavených hráčů, ale i jako celek je ten tým velmi kvalitní," je si vědom síly soupeře Jílek.

Boleslav se sice může posunout na druhé místo ligové tabulky, ze středních Čech ale nezní před duelem s Hanáky silné řeči. "Doma předvádíme ofenzivní fotbal korunovaný góly, ale venku jsme ligový zápas zatím vyhráli jen v Jablonci. A na ten chceme herně i výsledkově navázat v Olomouci. Motivací pro nás je potvrdit současnou pozici v ligovém pořadí," řekl trenér Boleslavi Karel Jarolím.

V dalších utkáních přivítá Slovácko Jablonec, Příbram bude hostit brněnskou Zbrojovku a pražští Bohemians 1905 se poměří s Jihlavou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články