Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Boleslav chce být na jaře úspěšná, Teplice se odpoutat ode dna

Praha - Fotbalová Mladá Boleslav si před jarní částí sezony nedává konkrétní cíle v konečném umístění. Podle trenéra a zároveň sportovního ředitele pátého celku tabulky Ladislava Mináře chtějí Středočeši s velkou zimní posilou Davidem Jarolímem co nejlépe uspět v první lize i domácím poháru. To Teplice figurují v tabulce až na čtrnáctém místě s jednobodovým náskokem na České Budějovice. Jejich jasným cílem tak nemůže být nic jiného než záchrana. Svěřenci kouče Zdeňka Ščasného by byli rádi, pokud by se jim povedlo odpoutat z pásma ohroženého sestupem co nejdříve.

"V obou soutěžích chceme dosáhnout co nejlepších výsledků," řekl Minář. Jeho svěřenci během zimní přestávky absolvovali celkem devět přípravných duelů, z nichž šest vyhráli, dva prohráli a v jednom remizovali. "Šlo o to, abychom odtrénovali vše podle plánu a aby se nám během zimy vyhýbala zranění. Až na nějaké virózy jsme to zvládli docela bez problémů," uvedl Minář. "Vyhrané zápasy nebyly hlavně v první fázi tak důležité, ale spokojený jsem," doplnil kouč.

Přehnanou radost naopak neměl z výhry 6:1 v nedělní ligové generálce nad Českými Budějovicemi, které poté odvolaly trenéra Miroslava Soukupa. "V žádném případě to nepřeceňuji. Samozřejmě vnímáme i to, že v Budějovicích možná v určitou dobu nebyla nejlepší pohoda a to se trochu odrazilo na způsobu a kvalitě hry," přemítal Minář.

Jeho mužstvo v zimě posílil zkušený středopolař David Jarolím, obránce František Ševinský, který se vrátil po čtyřech letech z Plzně a z polského Lubinu přišel také slovenský ofenzivní záložník Roman Sloboda. Minář věří, že forma bývalého reprezentanta Jarolíma půjde nahoru a někdejší kapitán Hamburku bude oporou.

Klub v zimě naopak opustil zkušený útočník Marek Kulič, jenž se upsal Hradci Králové, australský útočník Karem Bulut zamířil do Turecka. Obránce Kristián Zbrožek, záložník Tomáš Fabián a útočník Jiří Schubert odešli hostovat do druholigového Varnsdorfu. Minář podle všeho na jaře ještě nebude moci počítat s útočníkem Janem Chramostou a stopery Adrianem Rolkem s Michalem Smejkalem, zotavujícími se po operaci kolen.

Trenér Teplic Ščasný naopak rozhodně se současným umístěním Teplic spokojen není. Ambiciózní klub, který je z jiných sezon zvyklý spíše na boj o přední příčky, prý není před začátkem jara z nepříznivého postavení v tabulce přehnaně nervózní a nepřipouští si, že by sestoupil. "Tak to prostě ve fotbale někdy chodí, není to jen ukázka Teplic. Mužstvo je jeden rok nahoře, v druhém se nepodaří start a projeví se to na psychice hráčů," řekl Ščasný.

Jeho svěřenci v zimní přípravě odehráli deset zápasů a prohráli z nich pouze dva hned v úvodu v Tipsport lize. Kouč věří, že mužstvo je na psychicky náročné záchranářské boje dobře připraveno. "Chce to trpělivost, chladnou hlavu a aby všichni v klubu věřili, že jsme na dobré cestě, že se z toho dřív nebo později dostaneme," prohlásil Ščasný, který v průběhu podzimu na pozici hlavního trenéra vystřídal ligového debutanta na lavičce Lukáše Přerosta.

Teplice během přestávky posílily kádr o stopera Josefa Kaufmana a Franciho Litsingiho z Konga, z dorostu do A-týmu se dostali Jan Filip a Marek Strada. Naopak Václav Ježdík odešel do Českých Budějovic, Bosňan Alen Melunovič do Sarajeva a zkušený Petr Lukáš si hledá angažmá. Dalších devět hráčů poslaly Teplice na hostování.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články