Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Boj o Evropu se zahušťuje. Olomoučtí se pokusí přibrzdit Jablonec

Čtyři zápasy, čtyři různé příběhy. Sobotní ligový program nabízí duel adeptů na účast v evropských pohárech mezi Jabloncem a Olomoucí. V záchranářském klání Slovácko doma hostí Brno. Rozjetému Baníku stojí v cestě nebezpeční Bohemians. Tápající Dukla se bude chtít nastartovat proti čtvrtému Liberci. Utkání Jablonec – Olomouc vysílá od 15:50 ČT sport.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pátý Jablonec na jaře zatím ztratil jen dva z 21 bodů a už zaostává za třetí Olomoucí o jediný bod. "Namotalo se nahoru hodně mančaftů a jsme rádi, že jsme se tam dostali taky. Teď nás čeká konkurent, který je před námi. Budeme se snažit, abychom obstáli," řekl trenér Jablonce Petr Rada. "Jablonec má na jaře skvělou formu a sérii zápasů bez prohry. My jsme naopak v posledních zápasech nějaké body poztráceli. Hrajeme o něco a nevím, do jaké míry nás to svazuje," uvedl šéf olomoucké lavičky Václav Jílek.

Mezi Brnem a Slováckem půjde o hodně. Zatímco vítěz získá trochu klidu, poraženému připadne sestupová příčka, která nyní patří Zbrojovce, ale jen o bod. "Zápas je pro oba týmy nesmírně důležitý. Očekávám taktickou bitvu. V každém zápase si dokážeme šance vytvořit, ale sráží nás jejich neproměňování. To se odráží na našem postavení v tabulce," řekl záložník Slovácka Dominik Janošek.

"Oba týmy jsou na tom hodně podobně, nedávají góly a nemají body. Důležitá bude v tomto případě i hlava. Víme, oč nám jde. Doufám, že to zvládneme. Věříme, že zopakujeme minulé výkony a povede se nám střelecké trápení prolomit," přál si kouč Brna Roman Pivarník.

Zmrtvýchvstání předvádí poslední Ostrava, která v posledních třech duelech bodovala a už se dotahuje na místa znamenající záchranu. Potvrdit to bude chtít i proti Bohemians, kteří ale v posledním kole rozstříleli Plzeň. Venku se nicméně Pražanům na jaře nedaří a prohráli tam čtyři poslední zápasy. "Fandové se mají na co těšit. Přijíždí mužstvo, které nám nic zadarmo nedá, ale my jemu taky ne. Budeme znovu válčit o body. Musíme sbírat body. Nic jiného nám nezbývá, abychom vytvářeli tlak na okolní týmy," řekl trenér Baníku Bohumil Páník.

Po pěti prohrách z posledních šesti duelů potřebuje zabrat i Dukla, která doma hostí čtvrtý Liberec. "Situace Dukly je vážná. Je nás víc, co se z toho prostoru tabulky snažíme dostat pryč. Hrajeme o záchranu. Teď máme před sebou tři zápasy, které jsou pro nás klíčové. Hned teď doma s Libercem nemůžeme brát nic jiného než vítězství," prohlásil trenér Dukly Jaroslav Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články