Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bohumil Páník: Z brazilské polodžungle na lavičku Zlína

Praha – Rukopis trenéra Bohumila Páníka je na projevu zlínských fotbalistů zcela patrný. Šedesátiletý stratég se zkušenostmi z Polska či Brazílie vštípil svým svěřencům atraktivní styl hry založený na bleskových protiútocích, které zejména v podzimní části přinášely ovoce. Jarní start sice moravskému celku nevyšel podle představ, ale zkušený kouč věří, že "Ševci" honbu za pohárovou Evropou dotáhnou do úspěšného konce. 

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Před příchodem do Zlína působil rodák z obce Přílepy u mládeže Sigmy Olomouc či Baníku Ostrava, v řadě polských klubů a v Kroměříži. Před návratem ze země našich východních sousedů si odskočil také do daleké Brazílie.

"Majitel Pogonu Štětín za mnou přišel a řekl: ‘Trenére, zůstal byste se mnou v Brazílii? Tady je problém dělat fotbal.‘ Já jsem se tam nějakým způsobem už orientoval, protože jsme do Brazílie létali s mužstvem během zimní přípravy. Koupil v polodžungli asi padesát hektarů. Původně to bylo centrum pro agroturistiku. My jsme to předělali na sportovní centrum s pěti hřišti, ubytováním a jídelnami," nostalgicky vzpomínal Páník.

Exotická mise však idylicky neskončila. "Kdyby nedošlo k přepadení sportovního centra, možná by fungovalo dodnes. To je prostě Jižní Amerika, to jsou Banditos a jiné vlivy. My z Evropy jsme všichni utekli rychle pryč," pokračoval.

Je nám líto, video expirovalo.
SF extra: Letošní šance už se nemusí opakovat, říká Páník

Po 20 kolech patří Fastavu pátá příčka ziskem 34 bodů. Mladá Boleslav disponuje stejným počtem a sídlí na čtvrtém místě pouze zásluhou lepšího skóre. "Ševci" si mohou vstupenku do Evropské ligy zajistit také v domácím MOL Cupu, kde postoupili do čtvrtfinále.

"Musíme se ještě více sdružit. V době, kdy jsem byl ještě malý, hrál Zlín poháry s PSV Eindhoven. Bylo by krásné se nějakým způsobem zapsat do klubové historie. Kamarádi, s nimiž jsem hrával, očekávají, že to dorazíme do konce. Já věřím, že se nám to povede. Všichni proto uděláme maximum," zakončil Páník.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články