Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bohemians začali s přípravou. Už bez Haška a Maška

Jako poslední zahájili přípravu na jarní ligovou část fotbalisté Bohemians. Trenér Martin Hašek starší už na tréninku nemohl počítat se svým synem Martinem ani další oporou záložní řady Dominikem Maškem. Naopak přivítal nové obránce Lukáše Hůlku a Lukáše Pokorného.

Trénink fotbalistů Bohemians
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Na stoperech naši hráči nepodávali dobré výkony dozadu ani dopředu, tedy v konstruktivní rozehrávce. Od Pokorného s Hůlkou čekám zlepšení defenzivy, vytlačování a zkrácení hřiště, což nám umožní vytvářet větší tlak. To by nám mělo umožnit dostávat se více do koncovky, což může znamenat více gólů," prohlásil trenér Hašek.

Na úvodním tréninku nebyl ani bahrajnský útočník Júsuf Hilál, který je momentálně s národním týmem na mistrovství Asie. "Už když jsme Júsufa kupovali, tak jsme věděli, že budou asijské hry. Příjemné to samozřejmě není, raději bychom ho měli tady. Zvláště když máme do útoku jen Nečase a dorostence Koubka," řekl Hašek.

"Doufám, že se dá do kupy a přijede v dobrém rozpoložení nám pomoct. Udělali jsme zajímavý obchod se Slavií, ale zatím nám Júsuf neodevzdal to, co v něm je. Pokud to odevzdá na jaře, tak to bude pro nás největší posila," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Bohemians posílili hlavně obranu. Další tváře jsou ale na cestě

Stále chybí i Lukáš Juliš, který se potýká se zraněními. Trenér Hašek proto hledá posilu na hrot. "Chceme přivést útočníka, kterých jsme měli na podzim málo tím, že není k dispozici Lukáš Juliš. Poohlížíme se všude, ale není jednoduché přivést hráče, jako jsou Benjamin Tetteh a Júsuf. Máme něco v hledáčku, i něco docela zajímavého pro fotbalového fajnšmekra. Ale to je hráč na pozici deset, my však potřebujeme především devítku," řekl Hašek.

Přivést chce také dva střední záložníky. Jedním z nich má být Rus Vladislav Ljovin. "Od Ljovina čekám zejména konstruktivní rozehrávku. Nebojí se míče, je správně drzý, na míči docela šikovný a dokáže hru zajímavě zrychlit. Vlastnost nebát se hrát i pod tlakem je důležitá. A je to omlazení na post šest, ale doufám, že zahraje i pozici osm, kde zatím máme jen Filipa Haška," dodal Hašek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články