Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bohemians v záchranářském souboji udolali Jihlavu a stoupají tabulkou

Jihlava - Ze souboje dvou celků namočených v sestupové hře nakonec odcházejí šťastnější hráči pražských Bohemians, kteří zvítězili na půdě Jihlavy díky brankám Šmída a Hubínka 2:1. Zatímco "Klokani" mají čtyři kola před koncem na sestupové 15. místo, jež nyní okupuje Olomouc, náskok osmi bodů, Vysočinu dělí od Hanáků bodů pět.

Michal Šmíd
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Od začátku bylo vidět, že pro oba týmy je výsledek důležitý a šance k vidění prakticky nebyly. Z úvodní dvacetiminutovky stojí za zmínku prakticky jen žlutá karta, kterou inkasoval za faul uprostřed hřiště hostující Švec.

Skóre se do poločasu ale přece jen měnilo. Šest minut před půlí našel Bazal na penaltě číhajícího Hronka, který technickou střelou poslal domácí do vedení. Radost z náskoku nevydržela Jihlavě ani tři minuty, protože po centru Švece přesnou hlavičkou vyrovnal Šmíd.

V útoku Bohemians stejně jako před týdnem proti Spartě dostal příležitost Čížek a tento tah se trenérovi Pivarníkovi opět vyplatil. Byl to totiž právě hostující veterán, kdo v 54. minutě sprintem přešel přes čtyři bránící hráče a předložil míč zcela volnému Hubínkovi, který poslal Pražany do vedení.

Jihlava mohla srovnat deset minut před koncem po rohovém kopu Nerada, ale s hlavičkou Krejčího si poradil brankář Zlámal. Gólovou pojistku poté odmítl Acosta, který z malého vápna po přihrávce Mosquery netrefil ani branku.

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)Branka: 39. Hronek - 42. Šmíd, 54. Hubínek. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Kubr. ŽK: Kučera, Šulek, Kukol, Hronek, Jungr - Švec, Mosquera, Hubínek. Diváci: 3048.

Jihlava: Hanuš - Kukol, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Šulek - Bazal (71. Voltr), Hronek, Vaculík (64. Nerad) - Dvořák (87. Jungr). Trenér: Hipp.

Bohemians 1905: Zlámal - Čögley, Šmíd, Krch Havel - Acosta, Hubínek (84. Gajič), Švec, Lulič (54. Bartek), Mosquera - Čížek (62. Akulinin). Trenér: Pivarník. 

Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Tímto výsledkem jsme se dostali pod zbytečný tlak, i když to máme stále ve vlastních rukách. Úvod utkání byl podle mého názoru nervózní. Začátek druhého poločasu byl z naší strany aktivní, ale inkasovaný gól byl klíčový. Z naší strany tam nebyla agresivita a soupeř nabídnutou šanci využil. Vytvořili jsme si prakticky jedinou šanci hlavičkou Krejčího po rohu, ale toho vychytal Zlámal. Měli jsme problémy na stoperu. Ani jeden z hráčů nepodal takový výkon, jaký bych si představoval. Prohráli jsme, propadli jsme a zbytečně jsme si přivodili starosti. Převládá ve mně pochopitelně zklamání. Do konce sezony zbývají čtyři kola a každý bod, každý gól bude velmi důležitý, ale to hráčům říkám zápas co zápas."

Roman Pivarník (trenér Bohemians 1905): "Měli jsme určité problémy se sestavou, protože se nám zranil Patrik Schick a problémy se svalem měl Čížek. Jsem rád, že jsme to i přes tyto potíže dokázali zvládnout. Hrozili jsme z brejkových situací, ale je škoda, že jsme inkasovali. Naštěstí jsme dokázali rychle vyrovnat po nacvičené standardní situaci. Hlavně v druhé půli jsme odehráli velmi dobré utkání. Ani jeden z jarních zápasů jsme neodehráli průměrně, ale vynikajícím způsobem. V souboji o záchranu je hodně namočených týmů. Jihlava má čtyři kola před koncem náskok pět bodů na Olomouc. To je dobrá pozice a věřím, že Jihlava to uhraje."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články