Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Bohemians v generálce zametli s Trenčínem, Hradec remizoval s Táborskem

Suverénně zvládli generálku na novou ligovou sezonu, která začne příští týden, fotbalisté Bohemians 1905. V Ďolíčku totiž porazili Trenčín 4:0. Hradec Králové před vlastními příznivci naopak pouze remizoval s druholigovým Táborskem bez branek.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu
zdroj: x.com/Bohemians Praha 1905

Klokani rozhodli o triumfu proti účastníkovi slovenské nejvyšší soutěže už v první půli. Nejprve si dal vlastní gól Ben Sallam a těsně před přestávkou skóroval Hrubý. Další branky přidali domácí v 86. a 87. minutě, kdy se prosadili Zeman a Ristovski.

Pražané i proto neprohráli v přípravě ani čtvrtý zápas, potřetí zvítězili a nastříleli 16 branek. "Výsledky ukazují, že nám to teď padalo, ale pořád je to jen příprava. Jsme rádi, že jsme to takhle zvládli a že jsme se rozstříleli. Uvidíme, jak to bude vypadat v sezoně," hodnotil v rozhovoru pro Českou televizi záložník Aleš Čermák.

Nový ligový ročník načnou v sobotu v Ďolíčku proti Ostravě. "Pro mě je to opět jeden z aspirantů na pohárové pozice, máme z toho zápasu velký respekt. Jsme zvědaví, jak to bude vypadat naživo v ostrém utkání, protože sami nevíme, jakou máme sílu," doplnil trenér Jaroslav Veselý.   

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Bohemians 1905 – Trenčín

Hradec Králové před téměř dvěma tisíci diváky nenašel doma recept na obranu jihočeského týmu. Také Votroci v přípravě v pěti zápasech nenašli přemožitele. V úvodním kole nejvyšší soutěže přivítají v neděli Teplice.

Přípravná fotbalová utkání:

Bohemians Praha 1905 – Trenčín 4:0 (2:0)
Branky:
16. vlastní Ben Sallam, 44. Hrubý, 86. Zeman, 87. Ristovski.
Sestava Bohemians: 1. poločas: Reichl – Hůlka, Vondra, Hybš – Dostál, Smrž, Čermák, Matoušek – Hrubý – Hilál, Drchal. 2. poločas: Reichl (74. Kerbach) – Křapka, Vondra (71. M. Kadlec), Shejbal – A. Kadlec, Jánoš, Ristovski, Čermák (62. Novák), Kovařík – Hilál (62. Zeman), Drchal (71. Jindřišek). Trenér: Veselý.

Hradec Králové – Táborsko 0:0
Sestava Hradce Králové:
Zadražil (65. Vízek) – Čech (79. Klíma), Čihák, Spáčil (79. Holovackij), Harazim (65. Čmelík) – Dancák, Kodeš (65. Kaštánek), Horák (65. Krejčí) – Vlkanova (65. Šašinka), Juliš (65. Hais), Koubek (46. Náprstek). Trenér: Horejš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články