Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Bohemians si v přípravě sedmi brankami pochutnali na Austrii Vídeň, Sparta schytala výprask

Cenného vítězství dosáhli v přípravě na novou sezonu fotbalisté Bohemians 1905. Ve Vídni deklasovali tamní Austrii 7:3, pod což se hattrickem podepsal navrátilec do Ďolíčku Júsuf Hilál. Mnohem hůře naopak dopadli úřadující čeští mistři z Letné. Sparta totiž na soustředění v Rakousku kousala jednoznačnou porážku 2:5 s Bröndby Kodaň. Karviná nečekaně jen remizovala s třetiligovým polským celkem Podbeskidzie Bielsko-Biala 3:3.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu
zdroj: x.com/Bohemians Praha 1905

Sparta v předchozích dvou zápasech v letní přípravě porazila v domácích podmínkách AIK Stockholm a Trnavu a dostala jen jeden gól, tentokrát jí však obrana vůbec nefungovala. Po úvodních 45 minutách prohrávala s dánským vicemistrem 0:4 a prožila jeden z nejhorších prvních poločasů od rozdělení federace.

Po změně stran čeští šampioni prostřídali a v polovině druhé půle dvěma slepenými brankami Tomáše Schánělce a Lukáše Sadílka snížili. Poslední slovo měl ale soupeř. Kvůli průtrži mračen v rakouském Kössenu, kam si svěřenci Larse Friise odskočili ze soustředění v nedalekém Německu, pak rozhodčí v 82. minutě po dohodě trenérů duel raději předčasně ukončil.

"Samozřejmě nejsme spokojeni, naše očekávání byla vyšší. Ale pořád je to příprava. Byli jsme nedůslední na míči, dostali jsme příliš mnoho gólů. Je spousta aspektů, na které se budeme muset zaměřit. Na druhou stranu to byla dobrá prověrka proti kvalitnímu soupeři, což jsme potřebovali. Musíme se zlepšit jak individuálně, tak týmově," řekl klubové televizi asistent trenéra Sparty Tim Sparv.

V sobotu nastoupí Letenští na soustředění proti Salcburku ke čtvrtému utkání v letní přípravě a zápas pro ně bude generálkou na novou sezonu nejvyšší soutěže. Za dva týdny rozehrají ve 2. předkole kvalifikaci Ligy mistrů.

Bohemians si ve Vídni po cestě ze zahraničního soustředění proti účastníkovi Konferenční ligy zastříleli. Už v 2. minutě otevřel z přímého kopu skóre Hilál a bahrajnský útočník pak přidal ještě další dva góly.

Po nerozhodné první půli 3:3 Pražané bezezbytku využili chyb v obraně Austrie a podruhé v letošním roce nasázeli sedm branek. V lednu v Tipsport lize rozdrtili Vlašim 7:0. Jen o tři měsíce dříve navíc zvítězili v domácím poháru v Kolíně 7:1.

To Karviné příprava na blížící se start nového ročníku nejvyšší soutěže příliš nevyšla. V Rybniku nedokázala porazit tým Podbeskidzie Bielsko-Biala, který v minulé sezoně sestoupil do třetí polské ligy. Slezané dvakrát ztratili dvoubrankový náskok a gól na 3:3 inkasovali sedm minut před koncem.

"První poločas nám vyšel, bylo to velmi dobré. Druhá půle byla odlišná, měli jsme tam nové hráče a dva hráli na jiných postech. Měli to těžké, ale chtěli jsme, aby si všichni zahráli," konstatoval asistent trenéra Karviné Marek Bielan.

V přípravě se nadále výsledkově nedaří Slovácku. Celek z Uherského Hradiště jen remizoval s desátým týmem minulé sezony slovenské ligy Skalicí 2:2 a v létě nezvítězil ani ve čtvrtém utkání. Svěřenci nového trenéra Romana Westa dvakrát ztratili vedení.

"Utkání jsme nezačali vůbec dobře, soupeř byl daleko aktivnější. Pak se hra celkem vyrovnala, ale soupeře jsme zbytečně pustili do spousty brankových příležitostí. Dva inkasované góly, dvě tyče, plus ještě nějaké šance chytil náš brankář," řekl klubové televizi West.

Naopak daří se Teplicím. Severočeši proti Wartě Poznaň, která sestoupila z polské ligy, dominovali a zvítězili i ve třetím utkání letní přípravy. "Jsme spokojeni, že jsme vyhráli, že jsme vstřelili krásné branky a vypracovali si spoustu příležitostí. Na ofenzivní části se teď snažíme pracovat. Myslím, že hru jsme měli pod kontrolou," řekl asistent teplického trenéra Jan Rezek.

Přípravná fotbalová utkání:

Sparta Praha  Bröndby Kodaň 2:5 (0:4) – předčasně ukončeno v 82. minutě kvůli nepříznivému počasí
Branky: 68. Schánělec, 69. Sadílek – 6. a 44. Vallys, 22. Lauritsen, 27. Bundgaard, 75. Suzuki.
Sestava Sparty: Vindahl (46. Vorel) – Uhrinčať (58. Mejdr), Panák (58. Kukučka), Zelený (58. Večerka) – Wiesner (58. Pešek), Sadílek, Solbakken (46. Pavelka), Ryneš (58. Suchomel) – Krasniqi (58. Schánělec), Daněk (58. Mokrovics) – Olatunji (46. Tuci). Trenér: Friis.

Austria Vídeň  Bohemians Praha 1905 3:7 (3:3)
Branky:
19. Fitz z pen., 21. Fischer, 27. Malone  2., 25. a 52. Hilál, 35. Ristovski, 60. Dostál, 63. Matoušek, 79. vlastní Wojnar.
Sestava Bohemians 1905: Reichl (46. Valeš, 58. Reichl)  Hůlka, Vondra, Hybš  A. Kadlec (46. Dostál), Smrž, Čermák, Kovařík (46. Matoušek)  Ristovski (46. Hrubý)  Hilál, Drchal. Trenér: Veselý.

MFK Karviná  Podbeskidzie Bielsko-Biala 3:3 (3:1)
Branky: 13. z pen., 16. a 37. Mikuš  18. Florek, 52. vlastní Endl, 83. Misztal.
Sestava Karviné: I. poločas: Knobloch  Mikuš, Krčík, Bergqvist, Fleišman  Čavoš, Planka  Memič, Samko, Ražnatovič  Vinícius. II. poločas: Lapeš  Raspopovič, Svozil, Endl, Muhammad  Ayaosi, Motyčka  Regáli, Kačor, Singhateh  Ezeh. Trenér: Hyský.

1. FC Slovácko  Skalica 2:2 (1:0)
Branky: 32. Kozák, 59. Petržela – 49. Fábry, 72. Mašík.
Sestava Slovácka: Fryšták – Novotný, Souček, Břečka (46. Holásek) – Kozák, Křišťan, Kudela, Juroška – Petržela (59. Kim Sung-pin) – Cicilia (59. Vecheta), Kvasina (79. Okoromi). Trenér: West.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články