Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bohemians přežili klinickou smrt. Porazili Duklu a ještě nesestupují

Praha - Bohemians 1905 získali životně důležité tři body v boji o záchranu a mají tedy jistotu, že tento víkend z Gambrinus ligy rozhodně nesestoupí. Nad Duklou vedli před koncem prvního poločasu již 3:0, tým z Julisky však v druhém poločase sahal po vyrovnání, když stáhl náskok na rozdíl jediného gólu. 

Domácí brzy převzali iniciativu a po několika náznacích ve 22. minutě otevřeli ze standardní situace skóre. Rada našel v šestnáctce hlavu Šmída, který si proti bývalému mužstvu připsal premiérový ligový zásah. Už za šest minut "Klokani" skórovali podruhé. Po dalším Radově centru se míč dostal na zadní tyč k Jindřiškovi, kapitán vršovického mužstva s pomocí břevna dostal míč za čáru a raději ještě vše pojistil dorážkou.

Bohemians teprve podruhé na jaře dali v utkání víc než jeden gól. Dukla v obraně dál tápala a pět minut před pauzou potřetí kapitulovala. Nerad se z levé strany uvolnil do zakončení a pohotovou střelou na bližší tyč překonal gólmana Radu.

Hosté nastoupili do druhé půle jako vyměnění. V 59. minutě si Pospěch narazil míč se střídajícím Juroškou a trefil prostor mezi nohama Berkovce. Druhý nejlepší střelec soutěže dal 14. branku v sezoně. Za pět minut už to bylo jen o gól. Mareš našel ve středu pokutového území Jurošku a ten zakončil přesně k tyči.

Domácí hodně znervózněli a deset minut před koncem je zachránila tyč po hlavičce Jeřábka. Bohemians tak porazili Duklu v nejvyšší soutěži poprvé. Dejvické mužstvo prohrálo osmé utkání v jarní části sezony a může přijít o sedmé místo.

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 3:2 (3:0)

Branky: 22. Šmíd, 28. Jindřišek, 40. Nerad - 59. Pospěch, 64. Juroška. Rozhodčí: Kovařík - Moláček, Hock. ŽK: Šmíd - Jeřábek. Diváci: 3 459.

Bohemians: Berkovec - Pauschek, Brabec, Šmíd, Kalina - J. Rada - Jindřišek, Nerad (80. Jeremenko), Hora (73. Bartek) - Lietava (90. Cseh), Moravec. Trenér: Klusáček.
Dukla: F. Rada - Romera, Štetina, Jeřábek, Matěj Hanousek (87. Marek) - Hlinka (46. Ouedraogo), Gedeon, Marek Hanousek - Černý (55. Juroška), Pospěch, Mareš. Trenér: Kozel. 

Luděk Klusáček (Bohemians): "Bylo to utkání dvou zcela rozdílných poločasů. V tom prvním jsme hráli aktivně, podařilo se nám vybudovat tříbrankový náskok. V druhém poločase, přestože jsme chtěli hrát aktivně, tu iniciativu převzala Dukla. Poměrně brzo vstřelila první branku, my jsme upadli trochu do křeče. Pak přišla druhá branka a závěr jsme dohrávali pod velkým tlakem. Nicméně jsme to zvládli a vítězství je pro nás hodně důležité, pořád ještě dýcháme. Dukla v druhém poločase určitě přidala, ale u nás to byla spíš nervozita než uspokojení."
Luboš Kozel (Dukla): "Byla to další z našich zbytečných porážek. Bohužel jak mužstvo není momentálně psychicky v pohodě, tak je velice labilní. Prvních deset minut jsme do zápasu vstoupili slušně, ale dostali jsme gól ze standardky a od té chvíle jsme šli s výkonem strašně dolů. Vypadli jsme z role, Bohemce stačilo, aby byla důrazná, přímočará a úspěšná ze standardek. O poločase byla trošku bouřka v kabině, protože takhle to odehrát nemůžeme. Druhý poločas ukázal určitá pozitiva. Zvedli jsme se, dali dva góly a měli i na to vyrovnání. Honza Juroška bez problému zapadl, ještě měl vysokou efektivitu a dostal nás do zápasu." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články