Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bohemians porazili domácí Zlín 1:3 a berou druhou výhru sezony

Pražští Bohemians 1905 porazili v 7. kole české nejvyšší ligy domácí Zlín 1:3 a připisují si první venkovní výhru a celkově druhou v sezoně. První branku vstřelil hostující Ibrahim Keita. V druhém poločase Zlínští inkasovali góly i od Martina Dostála a střídajícího Matěje Koubka. Za domácí skóroval tečovanou střelou v 68. minutě David Tkáč.

Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

První poločas patřil Bohemians 1905. Nebezpečně vystřelil už po 40 sekundách Květ a po chvíli Bartek z voleje pálil mimo. Do první velké šance se v sedmé minutě dostal Chramosta, ale brankář Rakovan včas vyběhl.

Ve 14. minutě už se skóre měnilo. Domácí obrana podcenila vysoký míč, ke kterému se dostal Keita a přehodil Rakovana. Po půlhodině hry mohli Bohemians vést 2:0, ale Květa zblízka tentokrát zlínský gólman vychytal. Těsně před přestávkou ještě Chramosta v dobré pozici přestřelil.

Druhý poločas začal dalekonosným pokusem domácího Čanturišviliho, ale brankář Le Giang si s míčem i přes problémy poradil. V 55. minutě přišel druhý gól Bohemians 1905. Keita předal míč Dostálovi a ten i s trochou štěstí překonal Rakovana.

V 68. minutě stálo štěstí i při domácích, kterým se podařilo snížit. Zpoza vápna vystřelil střídající Tkáč a jeho ránu mimo Le Giangův dosah tečoval jeden z hostujících obránců.

Střídání však vyšlo i Pražanům. V 79. minutě při spolupráci dvou nových hráčů na trávníku našel Necid rozběhnutého Koubka, který vrátil hostům dvoubrankové vedení. Útočník Bohemians 1905 se prosadil ve druhém kole po sobě.

Bohemians 1905 si po dvou remízách a jedné porážce připsali první vítězství venku v probíhající ligové sezoně a v neúplné tabulce jim se ziskem devíti bodů patří sedmá příčka. Zlín, který nedokázal Pražany doma v nejvyšší soutěži porazit poosmé za sebou, je osmý.

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:3 (0:1)

Branky: 68. Tkáč - 14. Keita, 55. Dostál, 79. Koubek. Rozhodčí: Hocek - Kotík, Lakomý - Ondráš (video). ŽK: Hrubý, Fillo, Poznar, Procházka - Hronek, Fulnek, Květ. Diváci: 2473.

Sestavy:

Zlín: Rakovan - Fillo (86. Hrdlička), Cedidla, Simerský, Procházka - Dramé (77. Janetzký), Hlinka (59. Tkáč), Hrubý (86. Bobčík), Conde, Čanturišvili (77. Nečas) - Poznar. Trenér: Kalivoda.

Bohemians 1905: Le Giang - Köstl, Krch, Vondra - Dostál, Květ (84. Jindřišek), Hronek (84. Novák), Ljovin, Bartek (22. Fulnek) - Chramosta (68. Necid), Keita (68. Koubek). Trenér: Klusáček.

Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "V prvním poločase jsme se nedostali do tempa, soupeř byl všude rychlejší, zatímco my jsme špatně dostupovali. Ve druhém poločase jsme dostali gól na 0:2, ale nesložili jsme zbraně a dali kontaktní gól, který nám vlil energii. Nevím ale, proč začneme hrát až po inkasované brance. Nicméně místo abychom pak z tlaku něco využili, tak jsme nedůslední v obraně, necháme Necida na půlce otočit a poslat hráče samotného na gólmana. Tam se to rozhodlo. Pak už jsme ani neměli tlak a Bohemka zaslouženě vyhrála."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians 1905): "Utkání se nám vydařilo a o vítězství jsme mohli rozhodnout už v prvním poločase. Bohužel naše nízká produktivita držela Zlín ve hře. Po přestávce nám zatrnulo, když Zlín tečovanou střelou snížil. Čekal jsem, co to s mužstvem udělá. Nicméně jsme domácí nepustili do větších závarů nebo šancí a výhru jsme si pohlídali. Výkon to byl opravdu kvalitní, což někdy není jednoduché po reprezentační pauze."

Zdroj
ČTK,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články