Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bohemians pokazili Jablonci oslavy, na Střelnici remizovali 2:2

Jablonec - Fotbalisté Bohemians 1905 nečekaně remizovali ve 2. ligovém kole na půdě Jablonce 2:2 a pokazili mu oslavy 70 let od založení klubu. "Klokani" na severu Čech dvakrát vedli po gólech Uruguayce Rafaela Acosty a Tomáše Čížka, za domácí srovnávali z penalty Tomáš Wágner a v 79. minutě střídající Lukáš Masopust.

Utkání Jablonec - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonecký trenér Šilhavý udělal po porážce ve středečním pohárovém utkání s Kodaní hned čtyři změny v sestavě a také kouč Bohemians Pivarník oproti prohranému zápasu se Zlínem zamíchal se složením týmu. Premiéru v české lize si například odbyl Uruguayec Acosta a hned po šesti minutách byla gólová. Bohemians se poprvé dostali do vápna, Akulinin poslal střílený centr před branku a Acosta zblízka propálil Hrubého.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Dvě laciné branky nás připravily o vítězství

Domácí ale už za necelých šest minut vyrovnali. Po souboji Wágnera se Šmídem odpískal sudí Paták penaltu a sám faulovaný se z pokutového kopu nemýlil. Za chvíli šel sám za hostujícího Zlámala Rossi, ale zakončení nezvládl a upadl. Jablonec měl více ze hry a hrozil především Crnkič. Bosenský záložník nejprve pálil po rohu nad, poté jej vychytal Zlámal a při další šanci udělal před gólmanem kličku navíc. Na druhé straně Akulinin hlavičkoval do Hrubého.

Akulinin ve 47. minutě využil obrovské chyby Beneše, nacentroval před bránu a Čížek hlavičkou do protipohybu Hrubého znovu poslal "klokany" do vedení. Gól vzhledem k tomu, že před sezonou opustil Jablonec, neslavil. Beneš mohl hned vzápětí chybu odčinit, ale Zlámal jeho hlavičku vyrazil. Chvíli nato doklepl Wágner z dorážky míč do sítě, ovšem pomezní rozhodčí posoudil jeho postavení jako ofsajdové.

Jablonec dostával hosty pod stále větší tlak. Dvakrát hlavičkoval v dobré pozici Wágner, pokaždé však zamířil nad. Vyrovnat se Severočechům povedlo až v 79. minutě. Rossiho sražená střela se dostala ke střídajícímu Masopustovi a ten sám před Zlámalem nezaváhal. Otočit skóre mohl za minutu další čerstvý hráč domácích Doležal, který technicky obstřelil Zlámala, ale trefil jen břevno.

FK Jablonec - Bohemians Praha 2:2 (1:1)

Branky: 12. Wágner z pen., 79. Masopust - 6. Acosta, 47. Čížek. Rozhodčí: M. Paták - Kotík, Fišer. ŽK: Crnkič, Hübschman - Šmíd, Zlámal. Diváci: 4188.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Crnkič (65. Masopust), Rossi (80. Martin Doležal I.), Trávník, Tecl (71. Mingazov) - Wágner. Trenér: Šilhavý.

Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Havel - Bartek, Jindřišek, Jirásek, Čížek (82. Gajič), Acosta (90. M. Jarolím) - Akulinin (76. Schick). Trenér: Pivarník.

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Roman Pivarník se před zápasem netajil, že tady chtějí být kompaktní, zodpovědní do obrany a čekat na protiútok. Taktika jim vyšla. My jsme jim k tomu nahráli tím, že v prvním poločase tam byla nervozita a příliš jsme spěchali s předfinální a finální přihrávkou. Soupeř se po brejku dostal do vedení, to byla komplikace. Nicméně jsme se dostali hned zpět na 1:1 a myslím, že druhý čas byl potom už v naší režii. Zase po chybě jsme dostali na 1:2, což byla další komplikace. Pak jsme se snažili, dostali soupeře pod tlak. Ten pozorně bránil, měl i štěstí a uhájil nakonec remízu. Jsme samozřejmě zklamaní ze ztráty bodů. Ve druhém poločase jsme se dostávali do šancí, bohužel jsme proměnili jen jednu."

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Jsem rád, že se nám podařilo to, co jsem avizoval před zápasem a že jsme nenaplnili noviny tím, že budeme odjíždět s debaklem. Minulou sezonu se nám proti Jablonci nedařilo, tak jsme ho chtěli potrápit a pokud možno získat body. Vstoupili jsme velmi dobře do zápasu, s velmi dobrým přechodem a krásně nám vyšla situace, kdy jsme dali gól. Pak jsme měli ještě jednu čistou šanci. Dokázali jsme hrát aktivně. Ve druhém poločase začal soupeř hodně nakopávat a bylo to o tom, jak dokážeme pohlídat odražené balony. Zase jsme šli do vedení, škoda toho gólu, který jsme dostali po špatné střele, která se odrazila k hráči. Musím poděkovat mužstvu. Bojovnost nám v prvním zápase chyběla, dnes jsme to dokázali vybojovat i takticky zvládnout. Doufám, že to pro nás bude povzbuzení. Musím pochválit nové hráče. Acosta nemohl minulý zápas hrát, dnes předvedl výborný výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články