Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Bohemians po Pivarníkovi povede Koubek

Praha - Novým trenérem fotbalistů Bohemians 1905 se stal Miroslav Koubek. S vedením vršovického klubu podepsal zkušený kouč tříletou smlouvu. Čtyřiašedesátiletý Koubek nahradil na lavičce Klokanů Romana Pivarníka, který minulý týden převzal mistrovskou Plzeň.

Koubek naposledy působil právě v Plzni, kde byl vloni v srpnu po vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv a slabším začátku ligové sezony odvolán. Předtím zkušený kouč dovedl Viktorii v sezoně 2014/15 k mistrovskému titulu a získal s ní i český Superpohár. "Jsem rád, že přichází trenér s velkými zkušenostmi jak z menších, tak i větších klubů, a věřím, že Bohemku posune sportovně dále," uvedl sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

"Měl jsem možnost utřídit si myšlenky a pokračovat v sebevzdělávání. Sledoval jsem hodně zápasů, evropské trendy a podrobně ligu. Mám pocit, který bych popsal slovem natěšenost," prohlásil Koubek.

Koubek v lize trénoval také Slavii, Mladou Boleslav, Ostravu a Kladno. V české nejvyšší soutěži má na kontě 170 odkoučovaných zápasů. Trénoval také v Číně a v Německu.

Bývalý brankář se v Bohemians pokusí navázat na předchozí dvě úspěšné sezony Klokanů pod vedením Pivarníka. Ten působil v Ďolíčku od června 2014 a Pražanům postupně vtiskl atraktivní herní tvář. Ve své první sezoně obsadil s vršovickým celkem osmé místo v tabulce a v uplynulém ročníku jej dovedl k deváté příčce. "Má představa je taková, abych navázal s týmem na trend a vývoj z jarní části sezony. Když se nám to podaří, budu jako trenér spokojený," uvedl Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Koubek bude trénovat Bohemians, střídá Pivarníka

Jména jeho asistentů budou známá v příštích dnech. "Odchod Romana (Pivarníka) do Plzně a to, že ho následují i jeho asistenti, způsobilo komplikace. Se sportovním ředitelem intenzivně pracujeme na tom, abychom personálně obsadili realizační tým," doplnil Koubek.

Ani v otázce případných posil nechtěl být konkrétní. "Tato otázka je hodně spojená s očekáváním případné plzeňské kompenzace za Romana Pivarníka. Já jsem sportovnímu vedení Bohemky zcela upřímně řekl, které hráče bych si představoval a které ne. Pokud by to byli hráči, které bych si představoval, vůbec bych se nezlobil. Jsou to asi dvě jména, ale bude to velice komplikované," uvedl Koubek.

Bohemians podle některých mediálních spekulací nejprve neúspěšně jednali se svým bývalým koučem Luďkem Klusáčkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články