Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bohemians oživili naděje na záchranu, Teplice porazili 3:1

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 otočili domácí předehrávku 24. kola první ligy s Teplicemi a po výhře 3:1 se přiblížili na bod nesestupovým příčkám. Severočeši nevyužili možnost posunout se minimálně do neděle na třetí místo tabulky. Hosty poslal do vedení v závěru první půle střídající Martin Fenin, ještě před pauzou vyrovnal Josef Jindřišek a po změně stran skórovali Petr Nerad s Jakubem Horou. Vršovický tým si připsal teprve druhou výhru z posledních 16 kol a doma porazil Teplice poprvé od září 2001.

Radost hráčů Bohemians
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Obě mužstva se od začátku snažila v Ďolíčku o útočný fotbal. Po dvaceti minutách hry zahodil do té doby největší šanci teplický Salami, který po sólovém úniku trefil jen nohu připraveného brankáře Berkovce. Deset minut před pauzou Salamiho nahradil jiný útočník Fenin a po necelých třech minutách na hřišti oslavil gólem obnovenou premiéru v teplickém dresu. Jindráček nacentroval z pravé strany do šestnáctky a nepokrytý Fenin hlavou zakončil.

Domácí dokázali vyrovnat ještě před přestávkou. Ve 43. minutě se k přímému kopu postavil kapitán Jindřišek a míč povedenou střelou přes zeď zakroutil k tyči. Krátce po změně stran byli Bohemians blízko druhému gólu, Kalinova rána po Radově patičce však mířila těsně vedle. Z další akce domácích zakončil Bartek jen do náruče připraveného gólmana Grigara.

V 64. minutě se už Pražané dočkali. Lietava vyslal do úniku po pravé straně Nerada, ten z úhlu vystřelil po zemi k tyči a připsal si premiérový ligový zásah. Bohemians poprvé na jaře dali v utkání víc než jeden gól. "Klokani" od té chvíle dominovali a Teplice sevřeli v pokutovém území. Po několika nepřesných střelách čtvrt hodiny před koncem Bohemians přidali třetí branku. Nerad napravo přešel přes Hoška a nacentroval na volného Horu, který hlavou lehce zakončil.

Bohemians Praha - FK Teplice 3:1 (1:1)

Branky: 43. Jindřišek, 64. Nerad, 75. Hora - 38. Fenin. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Gallo. ŽK: Rada, Pauschek, Jindřišek - Klimpl, Grigar, Hošek. Diváci: 3 912.

Bohemians 1905: Berkovec - Pauschek, Brabec, Krch, Kalina - Jindřišek - Hora (90. Budínský), Nerad (85. Růžička), Rada, Bartek - Lietava (72. Jeremenko). Trenér: Klusáček.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Klimpl, Jablonský, Hošek - Ljevakovič - Litsingi, Jindráček, Vachoušek (71. Vůch), Nivaldo - Salami (35. Fenin). Trenér: Ščasný.

Luděk Klusáček (Bohemians): "Pro nás to bylo klíčové utkání a bylo to o to těžší, že jsme prohrávali a byli jsme nucení zápas otáčet. Hrozně důležitá byla branka do poločasu. Pokud by Teplice udržely vedení ještě v poločase, tak by to bylo asi složitější. Takhle jsme se dostali zpátky na koně a ve druhém poločase jsme to díky bojovnosti zvládli. Situace v tabulce je pro nás mnohem příznivější a jedno vítězství tím dokáže naprosto zamíchat. Budeme se prát o to další vítězství hned v příštím kole a samozřejmě to povzbudí."

Zdeněk Ščasný (Teplice): "Do venkovního zápasu jsme vstoupili dobře. Hráli jsme přesně to, co jsme hrávali dřív. První poločas měl skončit jinak než 1:1, měl skončil 0:2, 0:3. Branka před poločasem byla pro další vývoj klíčová, protože Bohemka začala věřit, že by s tím zápasem mohla něco udělat. Začala hrát ve druhé půlce jinak, nesmírně agresivně, a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Udělali jsme diletantské chyby, své šance jsme neproměnili, Bohemka je proměnila a bohužel jsme prohráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články