Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bohemians otočili zápas s Jihlavou a v lize poprvé zvítězili

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 se ve 12. ligovém kole dočkali premiérové výhry v sezoně. Předposlední Pražané doma otočili zápas s dvojnásobně oslabenou Jihlavou a zvítězili 2:1. Hosty poslal v první půli do vedení Petr Nerad, po změně stran se prosadili z penalty Josef Jindřišek a Rafael Acosta. Vysočina dohrávala bez vyloučených Adama Jánoše a Lukáše Vaculíka. "Klokani" v neúplné tabulce ztrácí na čtrnáctou Jihlavu bod.

Bohemians v Ďolíčku soupeře od začátku sevřeli, jenže do zakončení se nedostali. Jihlava hru brzy vyrovnala a sama si vypracovala velké šance. Ve 25. minutě Mešanovič kopem přes hlavu napálil břevno a domácí brankář Zlámal za chvíli vytěsnil střelu Jánoše.

Na druhé straně si na rohový kop naskočil Mosquera a hlavičkoval kousek nad břevno. Ve 36. minutě otevřeli skóre hosté. Šulek vysunul Mešanoviče, jehož střelu Zlámal vyrazil k volnému Neradovi a ten snadno skóroval proti svému bývalému klubu.

Pražané mohli rychle odpovědět, ale dvě slušné možnosti neproměnil Acosta. Poprvé mu ránu vyrazil gólman Hanuš a podruhé Uruguayec přestřelil. Od druhého jihlavského gólu zase Bohemians zachránil Mosquera, jenž po rohu na brankové čáře zastoupil Zlámala.

Druhý poločas začala obě mužstva opatrněji. Při první povedenější domácí akci Mosquera trefil v šestnáctce Krejčího ruku a rozhodčí Příhoda nařídil penaltu. Tu v 59. minutě s přehledem proměnil kapitán Jindřišek.

Bohemians ožili a střídající Mikuš po rohu hlavičkoval do boční sítě. V 69. minutě se Jihlava dostala ještě do větších problémů. Jánoš na polovině hřiště sestřelil Hubínka a dostal rovnou červenou kartu.

Domácí využili početní výhodu v 77. minutě. Mosquera našel před brankou Acostu, který překvapivou hlavičkou přehodil Hanuše. Za dvě minuty Jánoše následoval předčasně do šatny Vaculík. Hostující záložník podle sudího přihrál souboj s Jindřiškem a po druhé žluté kartě byl také vyloučen. Jihlava se i v devíti mohla dočkat vyrovnání, ale Mešanoviče v předposlední minutě dvakrát zblízka vychytal Zlámal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlámal: Vítězství Bohemians 1905 bylo vydřené

Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)

Branky: 59. Jindřišek z pen., 77. Acosta - 36. Nerad. Rozhodčí: Příhoda - Hock, Arnošt. ŽK: Jindřišek, Šmíd, Mikuš, Šírl, Hubínek - Tlustý, Vaculík. ČK: 69. Jánoš, 79. Vaculík (oba Jihlava). Diváci: 4161.

Bohemians: Zlámal - Pauschek (46. Havel), Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Akulinin), Hubínek, Schick (58. Mikuš), Mosquera - Čížek. Trenér: Pivarník.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - Demeter, Jánoš - Vaculík, Nerad (66. Dvořák), Šulek (72. Fulnek) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Roman Pivarník (trenér Bohemians): "Bylo avizované, že s kým chceme vyhrát, když ne s Jihlavou. Ale ono není lehkého soupeře a žádné vítězství není lehké. Věděli jsme, že musíme hrát aktivně a nátlakově. Myslím, že úvod byl to, co chceme hrát. Škoda, že pak jsme z toho ustoupili a soupeř převzal iniciativu. Situaci, na kterou jsme byli nachystaní, jsme špatně řešili a dostali z ní gól. Trochu s námi zatřásl. Jsem rád, že jsme ve druhém poločase dokázali hrát hodně aktivně a šli za vítězstvím. Na jednu stranu to úleva je, protože jsme to vítězství samozřejmě potřebovali a bylo hodně důležité. Ale je to úleva jenom na chvíli, protože na podzim potřebujeme body ještě sbírat. Bude důležité, abychom zvládli i další zápasy."

Milan Bokša (trenér Jihlavy): "V několika úvodních minutách jsme udělali pár osobních chyb a pomohli soupeři k tomu, aby vstoupil do utkání dobře. Ale během pěti šesti minut se mužstvo chytlo. Získávali jsme sebevědomí, i herně byl výkon v prvním poločase dobrý. Vyústilo to i v naše vedení. Tam byl první klíčový moment, že jsme nezvýšili, těch možností jsme měli víc. Hra ve druhém poločase už zdaleka neměla takovou kvalitu, ale přidalo se na bojovnosti a nervozitě. Tam byl druhý moment, a to penalta. Mužstvo bojuje, snaží se, což se nedalo hráčům upřít, ale srazí vás to. Pak následovala celá řada situací, kdy jsme museli čelit i tomu, že jsme dohrávali v devíti hráčích. Musím ocenit, že i v devíti jsme se snažili pořád utkání dohrát tak, abychom aspoň remizovali, a v závěru jsme k tomu tu příležitost měli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články