Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bohemians musí porazit Duklu, aby si zachovali reálnou naději

Praha - Když nevyhrají tentokrát, tak mají pravděpodobně po šancích na záchranu. Klokani musejí porazit Duklu, v případě porážky by mohli po víkendu být prvními sestupujícími. To ovšem v poměrně nepravděpodobném případě, v nichž by musely přijít minimálně tři výhry soupeřů v boji o záchranu a Slavia by přitom alespoň remizovala.

Radost hráčů Bohemians
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Bohemians před utkáním s Duklou může hřát vědomí faktu, že v boji o záchranu má lepší bilanci vzájemných zápasů než čtyři její přímí soupeři. Při rovnosti bodů by se tak zachránili Klokani spíše než Slavia, Příbram, Baník i Znojmo. Lépe je na tom při pohledu na vzájemné duely pouze Sigma.

"Samozřejmě je to pro nás klíčové utkání. Pokud ho nezvládneme a nezvítězíme, tak si myslím, že ta šance na záchranu by zůstala spíš už teoretická. Půjdeme do toho s velkým odhodláním," řekl trenér Bohemians 1905 Luděk Klusáček. 

Jeho tým ztrácí tři kola před koncem z posledního místa čtyři body na nesestupové pozice. Bohemians prohráli poslední dva zápasy se Slavií a v Mladé Boleslavi shodně 0:1. Klusáček věří, že herní styl Dukly by mohl jeho svěřencům vyhovovat, přestože v první lize mužstvo z Julisky nikdy neporazili a ve třech duelech mu dohromady dali jedinou branku.

Kdy Bohemians sestoupí z první ligy

Bohemians prohrají - při všech variantách, kdy by Bohemians sestoupili na sto procent, se musí počítat s výhrou Baníku a Příbrami a minimálně remízou Slavie. K sestupu Bohemians odsoudí výhra všech ohrožených týmů - Baníku, Příbrami, Znojma, Olomouce a Slavie. Stačí i výhra čtyř týmů (mezi nimiž musejí být Baník a Příbram) a remíza pátého. Kvůli nadcházejícímu utkání Znojma s Olomoucí stačí i výhra pouze jednoho z těchto dvou týmů, další výhry Baníku a Příbrami a remíza Slavie.

Bohemians remizují - všech pět týmů (Slavia, Baník, Příbram, Znojmo i Olomouc) v tom případě musí vyhrát, aby klokani sestoupili.

"Forma Dukly není taková jako na podzim. Ale pořád je to mužstvo, které chce hrát fotbal. Pro nás bylo určitě horší utkání se Slavií, která po vstřelené brance zalezla a jenom bránila. Proti opravdu fotbalové Boleslavi jsme si vytvořili pět šancí, bohužel je nedali. Věřím, že Dukla bude hrát také víc otevřený fotbal a že by nám to mohlo svědčit," uvažoval kouč Bohemians.

Dukla chce v Ďolíčku alespoň částečně vylepšit nepovedené ligové jaro, během kterého jen dvakrát zvítězila a utrpěla sedm porážek. Trenér sedmého celku tabulky Luboš Kozel očekává hodně specifické pražské derby.

"Pro domácí de facto jiný výsledek než vítězný znamená sestup, takže půjde o maximálně nabuzeného a motivovaného soupeře, který se během jara zvedl, ale poslední zápasy mu nevyšly a díky tomu se dostal do této nepříjemné situace," řekl Kozel. "Během jara jsme se přesvědčili, že tihle soupeři se proti nám maximálně motivují, a pakliže my do hry nedáme dostatečnou míru nasazení a bojovnosti, tak pouhá fotbalovost nestačí," doplnil trenér Dukly.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články