Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bohemians dělí od sestupu jen bod, Teplice se přiblížily pohárům

Teplice – Další slibný výkon, ale další porážku si připsali hráči Bohemians, když nezvládli zápas na Stínadlech a Teplicím podlehli 0:1. Severočeši se naopak i díky remíze Mladé Boleslavi přiblížili pohárové Evropě, na kterou ztrácejí už jen dva body. Vítězství žlutomodrých zařídil hlavičkou v prvním poločase Jeřábek.

Teplická radost v utkání s Bohemians
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Teplice od začátku potvrzovaly svou formu a snažily se hosty tlačit. Nejprve pálil zdálky nebezpečně Šušnjar, ale gólman Fryšták byl na zemi včas. Po čtvrthodině hry pak unikal obraně Bohemians Červenka, proti kterému vyběhl Fryšták. Hosté nebezpečí nakonec zažehnali, ale Tepličtí se hlasitě, ovšem neúspěšně, domáhali odpískání ruky hostujícího brankáře mimo šestnáctku.

A když už se gólu dočkal Fillo, který zblízka doklepával neúspěšnou střelu spoluhráče, tak sudí odpískal ofsajd.

I hosté se snažili a byli aktivní, ovšem chyběla jim přesnější finální fáze a do zakončení už se nedostávali. Jako třeba Kabajev, který už se chystal uklízet míč do odkryté branky, ale těsně před ním domácí hráč míč odkopl.

Rozhodující okamžik přišel ve 41. minutě. Domácí zahrávali rohový kop, který Krob posadil ideálně na hlavu Jeřábka, a teplický stoper zaznamenal povedenou hlavičkou o zem svůj třetí gól v sezoně. A pro Kroba to byla už dvanáctá asistence, čímž potvrdil roli nejlepšího nahrávače soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek: Máme to pořád ve svých rukou, nebudeme se z toho hroutit

Tepličtí mohli definitivně rozhodnout po dalším rohu v úvodu druhé půle, kdy Fryšták vyrazil míč jen za vápno, kde číhal Hyčka, ten ale z voleje netrefil odkrytou branku.

Jinak ale po změně stran převzali režii zápasu do svých nohou hráči Bohemians, kteří měli převahu, ale dostávali se jen ke střelám zdálky. Jednou z nich Jirásek vystrašil gólmana Grigara, ten ale stačil míč vyškrábnout nad břevno.

Hosté poté vrhli vše do útoku, ale potvrzovali, proč jsou nejméně skórujícím týmem v lize. Naopak odkrývali obranu, což se snažili domácí potrestat. Nejblíže byl Krob, který tečovanou střelou trefil břevno.

Teplice už se ubránily a slaví tři body. Zároveň ale kvůli kartám přišly pro příští zápas hned o tři hráče základní sestavy Kroba, Kučeru a Vondráška.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)

Branka: 41. Jeřábek. Rozhodčí: Machálek - Arnošt, Hájek. ŽK: Ljevakovič, Vošahlík, Vondrášek, Kučera, Krob - Dostál. Diváci: 4585.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič (90. Soungole) - Hyčka (77. Vachoušek), Fillo, Vošahlík - Červenka (63. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Buchta (86. Hubínek), Švec, Havel - Jindřišek (70. Berger), Jirásek - Bartek, Mašek (54. Kuchta), Hašek ml. - Kabajev. Trenér: Hašek st. 

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsme spokojeni, protože to bylo těžké utkání, jak jsme čekali. Byli jsme trpěliví a prosadili jsme se ze standardky. Do 60. minuty to bylo fajn, pak převzal otěže soupeř. Jsem rád, že i v tom hektickém závěru jsme ale Bohemku do větší šance nepustili. Jsme rádi, že jsme ve hře o čtvrté místo. Budeme se snažit urvat co nejvíce bodů a uvidíme, jak to dopadne. Boleslav teď hraje v dobré formě, ale zkusíme se o to poprat. Samozřejmě, když se to nepovede, tak budeme smutní, ale cíl jsme si už splnili. Když jsme ale takhle blízko, tak by byla škoda to nevyužít. Hrozba žlutých karet nad námi visela dlouho a padlo to dnes. Musíme si s tím poradit. Máme týden na to, abychom něco vymysleli. Navíc Ljevakovič má odraženou patu, špatně tam došlápl, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Kdo bude bez Kroba nahrávat na góly? To je dobrá otázka. Uvidíme, věřím, že ho ostatní nahradí. Krob má ale 12 asistencí, což je skoro neuvěřitelné."
Martin Hašek (trenér Bohemians): "Teplice hrají na jaře ve velmi dobré formě a hrají o poháry. My máme jiné starosti. Soustředili jsme se na to, abychom byli organizovaní a podali dobrý výkon, který by nám umožnil vyhrát, ale také jsme si byli vědomi, že se nám venku vyhrávat nedaří. Proto pro nás bylo nejdůležitější se výkonem dobře naladit na příští domácí zápas s Karvinou, který pro nás bude klíčový. A myslím, že se to podařilo. Celkově to byl vyrovnaný zápas, ve kterém domácí vyhráli, protože skvěle využili standardku. Bylo to těžko bránitelné, když jsme Jeřábka nechali rozeběhnout. Jinak bych tam tak velký rozdíl neviděl. Druhý poločas byl z naší strany lepší. Vytvořili jsme si převahu. Dělali jsme všechno pro to, abychom se prosadili, ale to se nepovedlo." 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články