Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bohemians budou nadále prvoligoví. Záchranu jim zajistila výhra nad Karvinou

Praha – Bohemians si zajistili prvoligovou příslušnost i na nadcházející sezonu. Klokani si záchranu vybojovali vítězstvím 2:0 nad Karvinou a zároveň k ní přispěla porážka Hradce Králové na Letné. Tým z Ďolíčku k výhře došel už během prvního poločasu, když se trefili Kabajev a Dostál.

Slavící fotbalisté a fanoušci Bohemians
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

První obrovskou šanci si vypracovala ve čtvrté minutě Karviná z rohu, ale volný Wágner z bezprostřední blízkosti nepřekonal brankáře Fryštáka. Bohemians naopak v desáté minutě otevřeli skóre. Kuchta vrátil odražený míč hlavou do šestnáctky a Kabajev propálil Laštůvku.

Karvinského brankáře po dvaceti minutách znovu překonal Kabajev, jehož druhý gól však nebyl uznán kvůli ruce Kuchty. Domácí hráli ve velkém tempu a soupeře jasně přehrávali. Ve 41. minutě přidal pojistku Dostál, který přímý kop z úhlu zatočil o tyčku do sítě. Hosty poté od třetí branky zachránil Laštůvka a výborně vytáhl Haškovu střelu.

Bohemians vstoupili aktivně i do druhého poločasu. Šmíd tvrdou ránou z dálky minul branku, Bergerův pokus tečovala karvinská obrana těsně vedle. Vršovický tým ale pak ubral z tempa a do zakončení se několikrát dostala i Karviná. Panák nejprve z dálky a poté i hlavou nemířil přesně. Vedle hlavičkoval i Kalabiška.

V 79. minutě Kabajev postupoval na karvinskou branku, ale zamířil jen doprostřed a Laštůvka míč vyrazil. Krátce před koncem ještě Hošek hlavičkoval do břevna domácí branky. "Klokani" nakonec nepřipustili žádné drama a mohli slavit udržení v lize.

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 2:0 (2:0)

Branky: 10. Kabajev, 41. Dostál. Rozhodčí: Franěk - Peřina, Myška. ŽK: Smrž (Karviná). Diváci: 4399.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Bartek, Švec, Hašek ml., Berger (85. Jindřišek) - Kabajev (90.+1 Hubínek), Kuchta (72. Mašek). Trenér: Hašek st.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Jovanovič, Hošek, Eismann - Panák, T. Weber (68. Vondra) - Dressler (46. Smrž), Budínský, Kalabiška - Wágner (83. Puchel). Trenér: J. Weber. 

Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Celý týden jsme pracovali na tom, abychom si zachovali chladnou hlavu. Včera jsem si nahlas přiznali, že máme trochu obavu, že se může stát, že to nezvládneme, protože je to sport. Řekli jsme si, že ten strach je přirozený a že nás nesmí paralyzovat a musí nám být pomocníkem, abychom podali o to zodpovědnější a poctivější výkon. To se dnes stalo, a proto jsem utkání zvládli. Jako rozhodující moment vidím to, že Fryšty (Fryšták) vyřešil tu úvodní situaci při standardce. Kdyby šel soupeř do vedení, byla by to pro nás další prověrka. Pak jsme dali gól, další nebyl uznaný a přece jenom jsme přidali druhý gól a měli obrovskou šanci na 3:0. Chtěli jsme utkání dohrát aktivitou a pokud možno přidat gól, což se nám nevedlo. Spíš jsem se probraňovali k vítězství, ale kluci to zvládli. Na konci zůstala už jen velká radost celé Bohemky. Spadl nám velký balvan ze srdce."
Jozef Weber (trenér Karviné): "Chtěl bych pogratulovat Bohemce k záchraně. Musím říct, že jsme jim to trošku usnadnili. Naše úvodní šance zahozená, kdybychom tam byli důslednější, utkání by to zkomplikovalo. Pak tam byla pasáž, kde jsme byli silnější na míči, ale v pokutových územích jsme nebyli silní jak jindy, proto jsme to utkání prohráli. Návrat do Ďolíčku byl příjemný. Prožil jsem tu krásné chvilky a mám tady několik přátel. Ale jsme profesionálové a snažil jsem se mužstvo od toho oprostit, jeli jsme sem jako na každé jiné utkání. Motivace hrát v Praze pro hráče z Karviné musí být obrovská, je tady víc manažerů a lidí. Bohužel se nám to nepovedlo." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články