Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bohemians 1905 v souboji nováčků porazili poslední Znojmo 2:0

Praha - Souboj letošních nováčků a nejhorších celků Gambrinus ligy gólově otevřel v prvním poločase Moravec, náskok pojistil po změně stran Bartek. "Klokani" na svém hřišti v sezoně vyhráli druhé ze tří utkání a opustili patnácté místo. Poslední Znojmo zůstává jediným ligovým týmem bez vítězství.

Utkání Bohemians 1905 - 1. SC Znojmo
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Ve 22. minutě měli aktivnější Bohemians slušnou možnost otevřít skóre, ale Bartek v dobré pozici přestřelil. O pět minut později už Ďolíček slavil. Po Kalinově průniku se míč dostal k Moravcovi, který se v šestnáctce vyhnul dvěma obráncům a po zemi přesně zakončil.

"Klokany" vedoucí gól povzbudil a po rychlé akci z levé strany opět ohrozili branku hostů. Bartkovu křížnou střelu tentokrát Hrubý vytáhl na roh.

"My v poslední době máme vstupy do utkání docela solidní. Z posledních čtyř zápasů jsme čtyřikrát po půli vedli 1:0. Dneska to vedení bylo absolutně zasloužené," uvedl trenér Bohemians Jozef Weber.

"První poločasy z naší strany, to je malá hrůza. Ještě si před zápasem něco řekneme, motivujeme se, ale zůstane to v kabině. Říká se mi to těžko, ale mužstvo asi nemá vnitřní sílu. Stačilo to na druhou ligu, ale na první ligu je to málo," upozornil kouč Znojma Leoš Kalvoda.

Vedení v úvodu druhé půle mohl zvýšit Kalina, ale po přetaženém Šírlově centru trefil z úhlu jen boční síť. Po hodině hry pak hlavou zblízka minul nehlídaný Hora. V 62. minutě se již Bohemians dočkali druhého zásahu. Na dlouhý centr si před branku naběhl Bartek a tvrdou ranou k tyči překonal Hrubého.

"Při druhé brance není ani možné, že padesáti, šedesátimetrový nákop necháme ve vápně dopadnout na zem, přeskočí nás to a Bartek to zakončí s přehledem," nechápal Kalvoda.

Domácí soupeře sevřeli a byli blízko dalším brankám. Hora ale hlavičkoval znovu vedle a Šírlovu tvrdou ránu z úhlu vyrazil výborným zákrokem gólman Znojma. Hosté až deset minut před koncem poprvé výrazněji ohrozili Berkovce, brankář vršovického mužstva ale průnik střídajícího Tomečka zlikvidoval a Okleštěk pak z dorážky těsně přestřelil.

"Utkání jsme kontrolovali až do nějaké 70. minuty, kdy podvědomí a obavy o výsledek vždy u hráčů jsou. Znojmo si nějaké příležitosti a závary vytvořilo. Dneska mi tam k úplné spokojenosti chyběl jen třetí gól, který by to utkání rozhodl," uvedl Weber. "Když to ale vezmu celkově podle průběhu utkání, tak myslím, že vítězství 2:0 je spravedlivé," dodal kouč Bohemians.

Bohemians Praha 1905 - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)

Branky: 27. Moravec, 62. Bartek. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Štěrba. ŽK: Šmíd, Šírl - Helísek, Buchta, Heinz. Diváci: 4592.

Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, Rada, Jindřišek, Hora (83. Krch), Bartek (90. Růžička) - M. Štochl (80. Kolář). Trenér: Weber.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Simerský, Hnaníček, Mudra - Helísek (70. Tomeček), Buchta (53. Zeba), Hrošovský (46. Vašíček), Nepožitek, Okleštěk - Heinz. Trenér: Kalvoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy