Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

BLOG: Tvrdíkův boj za pravdu

Redaktorům Deníku Sport hrozí zákaz vstupu na domácí zápasy Slavie. Tohle ten stranický plátek Sparty rozloží na písmenka.

Ilustrační foto

Po akci za konec Romana Berbra a Dagmar Damkové v české politice byly na největší sportovní deník v zemi namířeny oči všech jim spřátelených bafuňářů, kteří to s českou kopanou myslí dobře.

Teď je tu pro změnu nazlobený Jaroslav Tvrdík. Už to tak vypadá, že mu v poslední době ztuhne úsměv na tváři vždy, když Deník Sport otevře.

Nejen, že mu tiráž připomíná fakt, že Sport spoluvlastní ten pán z Letné s kabelou, ještě to navíc vypadá, že se proti mistrovi ligy, kterého už tedy po minulém kole pomalu ale jistě začala na piedestalu střídat Plzeň, rozpoutala kampaň jako za dob někdejšího tvrdého bulváru Super, nepřiznaného partajního plátku tehdejší ODS.

Ilustrační foto

Skončí trenér Jaroslav Šilhavý? Přijde Jan Nezmar? Panuje neklid v kabině? Sport - mimo jiné - spekuluje, podle šéfa Slavie vytváří svou vlastní realitu a lže. Možná by bylo dobré si říct, že sportovní noviny obecně spekulují odedávna. Ale také se ptají konkrétních lidí, v tomto případě velmi schopného generálního ředitele Martina Kroba. Odpověď nedostaly.

Tvrdík hojně využívá Twitter, kde začal mocně sbírat fanouškovské body prakticky ihned po svém nástupu do Edenu. V něm se ocitl za známých okolností v rámci česko-čínské lidově demokratické spolupráce.

Stabilizace totálně zdevastovaného klubu po omlazovací kúře Aleše Řebíčka & family, nákupy zvučných posil, vlastnictví stadionu, hold legendám i zisk titulu, i tohle je obrovská zásluha Tvrdíka a jeho spolupracovníků.

Teď ovšem Tvrdík nabyté body v očích slávistické veřejnosti naopak ztrácí. Fanoušky s opačným názorem začal na svém profilu houfně blokovat a Sportu pohrozil, že se blíží doba, kdy jeho redaktory přestane zvát na akce. Slavie proti všem?

Jsou časy lepší, jsou časy horší. Ambice Slavie jsou v současnosti ne příliš naplněné. A pokud chce být klubem, který vévodí domácímu trhu a pravidelně hraje evropské poháry, měl by se s podobnými momenty umět vypořádat lépe než zbytečně impulsivními reakcemi pomalu po vzoru Gigi Becaliho, které mají zcela kontraproduktivní efekt.

Co třeba začít u otevřeného rozhovoru, kde Jaroslav Tvrdík současnou situaci v klubu uvede na pravou míru?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články