Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Bílek snová plány na Bohemians. Rozjetý Zlín se pokusí dostat do čela ligy

Po - z českého pohledu hrubě nepovedené - reprezentační pauze se znovu rozebíhá první fotbalová liga. Předehrávku 8. kola obstará souboj šestých Bohemians Praha 1905 se čtvrtým Zlínem, který by se v případě vítězství mohl dostat na první místo tabulky, kde byl naposledy předloni v září. Utkání sledujte živě od 17:50 mimořádně na ČT2.

Fotbalisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín má za sebou povedený vstup do sezony, pod vedením nového kouče Michala Bílka prohrál jen na hřišti mistrovské Plzně. Poslední tři zápasy vyhrál při skóre 8:0.

"Zatím to vypadá, že za nejlepšími nezaostáváme. Ovšem skutečná síla týmu se ukáže, až nám to nepůjde podle našich představ. Nemůžeme si dovolit nic podcenit. Navíc se musíme vyrovnat s odchodem Traorého. Tvořil hru, byl nesmírně pracovitý a platný pro tým," připomněl Bílek odchod zlínské opory do Slavie.

"Teď nás navíc čeká velice těžký zápas, který prověří naše kvality. Fotbalisté Bohemians jsou v herní pohodě, dokázali v minulém kole obdivuhodný vítězný obrat v Olomouci," upozornil Bílek.

O úspěšném ligovém tažení Zlína je i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Bohemians se proti Olomouci povedlo ve druhé půli otočit z 0:2 na 3:2 a bodovali potřetí za sebou. V pátek budou mít zvýšenou motivaci Zlín konečně porazit, což se jim povedlo jen před 24 lety. Čtyři z posledních pěti vzájemných soubojů skončily remízou 1:1, když Zlín pokaždé vedl, ale Bohemians vyrovnali.

"Bude to těžký zápas, protože Zlín vypadá jako politý živou vodou. Pomohl mu příchod trenéra Michala Bílka, který má chuť do práce. A také změna rozestavení. V útoku hrají systémem 3-5-2, v defenzivě 5-4-1. Tento systém jim sedí. Hlavně halfbekům Matejovovi s Bartošákem. Formu má celé mužstvo," řekl trenér Bohemians Martin Hašek starší.

Bohemians budou chybět dlouhodobě zranění Švec, Mašek a Vondra, naopak naplno připraveni jsou už Jindřišek s Martinem Haškem mladším. Přes menší potíže by měli být schopni hrát i Vaníček a Filip Hašek. Komplikací by pro domácí mohlo být, že ve formě hrající útočník Hilál byl s bahrajnskou reprezentací a do tréninku se zapojil až den před zápasem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články