Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bílek se vrací s Jihlavou na scénu, Příbram chce první body

Praha - Bývalý reprezentační trenér Michal Bílek se vrací do nejvyšší české fotbalové ligy po osmi letech. Po špatných výsledcích převzal Jihlavu a jeho prvním soupeřem bude Jablonec. Vysočina je zatím předposlední, hůře je na tom jen Příbram, která se utká s Teplicemi a bude bojovat o zisk prvních letošních bodů i o přerušení 677 minut dlouhé série bez vstřelené branky. Přímý přenos utkání Jihlava - Jablonec sledujte na programu ČT sport od 18:30.

Příbrami se vstup do sezony vůbec nepovedl a k ukončení čekání na první bod i gól zatím nepomohl ani příchod nového trenéra Petra Rady. Středočeši tak mají nejhorší start do soutěže v historii a nyní budou proti Teplicím odvracet další nelichotivý rekord. Ještě nikdy se totiž nestalo, že by po 7. kole některý z týmů neměl ani bod.

"Nám se prohlubuje ta nepříjemná situace, že jsme už šest kol nezískali bod a nedali gól, ale tak to prostě je a musíme se s tím vyrovnat a prát. Hráči nemají už kam couvat. Je to tristní, ale je tu dost zkušených hráčů, kteří by se s tím měli vyrovnat a musí tým podržet," řekl Rada. Do Příbrami navíc přijedou Teplice, které ve čtyřech z posledních šesti utkání nedostaly ani gól.

Bílek: Chceme nepříznivou sérii zlomit

Velký návrat se chystá v Jihlavě, kde se poprvé představí trenér Bílek, který v lize vedl naposledy Spartu v roce 2008. Od té doby působil u národního týmu a v zahraničí. Nyní po delší pauze věří, že nakopne Jihlavu, která v úvodních šesti kolech nevyhrála a má jen dva body.

"Dva získané body neodpovídají skutečnému dění na hřišti. Například v posledním duelu v Karviné měl tým dost smůly při prakticky všech inkasovaných brankách. Teď štěstí musíme jít naproti. Pozitivní je fakt, že kluci na tréninku velmi dobře pracují, a cítím, že mužstvo chce nepříznivou sérii zlomit. I proto jsem do sobotního utkání optimistou," řekl Bílek.

V Plzni se utkají sousedé v tabulce

Mladá Boleslav se pokusí doma proti Slovácku navázat na vydařený zápas ze Sparty, kde uhrála remízu 2:2. "Na Spartě jsme mohli myslet na tři body. Naopak Slovácku se od začátku sezony moc nedaří. Po změně trenéra si to tam teprve sedá. Takže na ně musíme vletět a nedat jim šanci se nadechnout. Nic jiného než tři body nebereme," řekl záložník Petr Mareš.

Mistrovská Plzeň v neděli doma přivítá nováčka z Karviné, kterému se až překvapivě daří a do utkání jde jako soused Plzně v tabulce. Viktoria navíc bude mít v nohách čtvrteční zápas s AS Řím v Evropské lize (1:1). "Výkon týmu proti tak kvalitnímu soupeři mě potěšil. Budeme se na to snažit navázat i proti Karviné. Nechci předbíhat, ale nějaké změny v sestavě samozřejmě budou. Nedojde však k ničemu závažnému, protože nechceme na velký počet změn doplatit," naznačil trenér Roman Pivarník.

Sedmé kolo nabídne o víkendu také pražské derby mezi Duklou vedenou novým trenérem Jaroslavem Hynkem a Bohemians 1905. Klokani se pokusí navázat na dvě předchozí domácí výhry. Brno doma přivítá Hradec Králové. Šlágr kola o čelo tabulky mezi nečekaně vedoucím Zlínem a druhou Spartou je na programu v pondělí, stejně jako duel Slavie s Libercem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články