Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berko, ty sr**ko jedna. Rada bude za urážky sudího dvakrát chybět na lavičce Jablonce

Už během utkání s Plzní putoval za vulgární urážky rozhodčího Ondřeje Berky na tribunu a kouč Jablonce Petr Rada tam zůstane i v dalších dvou zápasech nadstavby. Jabloneckého trenéra potrestala disciplinární komise, která mu udělila také pokutu 30 tisíc korun. 

Šedesátiletý Rada byl rozhodčím Ondřejem Berkou vykázán na tribunu krátce před koncem prvního poločasu. Bývalý reprezentační kouč měl sudímu vyhrožovat a sprostě nadávat. "Berko, ty sr**ko jedna. Berko, ty se mi raději vyhýbej," uvedl sudí v zápisu o utkání, co trenér Severočechů řekl. Sám rada něco takového po střetnutí odmítl.

Po trestu od disciplinární komise by měl přijít o domácí zápas s Ostravou a následující utkání na stadionu vedoucí Slavie. Jablonci patří čtyři kola před koncem nadstavby o titul čtvrté místo, které zaručuje místo v play-off s vítězem skupiny o Evropskou ligu. Od pátého Baníku ho dělí šest bodů a na třetí Spartu jich ztrácí devět.

Pokutou za chování při zápase skupiny o udržení s Duklou byl potrestán také trenér Martin Hašek z Bohemians 1905. Klub navíc musí za chování fanoušků v zápase s Jabloncem v předposledním kole základní části zaplatit 20 tisíc. Stejný trest dostalo za duel s Bohemians 1905 i Slovácko, zatímco vedoucí týmu Sparty Miroslav Baranek dostal za chování po semifinále poháru na Slavii pokutu 15 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články