Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Beauguel zařídil Plzni další vítězství

Plzeň nepolevuje. Ve 22. kole první ligy doma porazila Olomouc 1:0 a v nejvyšší soutěži zvítězila potřetí za sebou. Viktoria v neúplné tabulce zůstala šestá, Hanáci klesli na deváté místo. Utkání na začátku druhého poločasu rozhodl Jean-David Beauguel.

Jean-David Beauguel slaví gól
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeňští začali aktivně a poměrně snadno se dostávali do zakončení. Velkou příležitost v 17. minutě nevyužil Bucha, který postupoval z úhlu na Mandouse, ale olomouckého brankáře přízemní střelou nepřekvapil. Oba si o chvíli později souboj zopakovali a znovu dopadl lépe pro gólmana.

Hosté ve zbytku prvního poločasu hru vyrovnali a Viktorii už do své šestnáctky příliš nepouštěli. Sami nedotáhli několik nadějných akcí a plzeňského gólmana Staňka vůbec neohrozili.

V 56. minutě Západočeši otevřeli skóre. Bývalý olomoucký záložník Falta z autu hodil míč Beauguelovi, který se v šestnáctce otočil kolem bránícího Poulola a tečovanou ranou z úhlu propálil Mandouse.

"Asi to byl nějaký střelecký instinkt. Prostě jsem cítil, že mám vystřelit. Dal jsem gól, takže jsem šťastný," uvedl Beauguel.

Francouzský útočník se trefil ve třetím ligovém duelu po sobě a devátým gólem v sezoně nejvyšší soutěže potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. V 71. minutě mohl Beauguel přidat další branku, zblízka však trefil jen připraveného Mandouse.

Plzeň v závěru sahala po pojistce. Olomoucký gólman ale výtečně zneškodnil Mihálikovu hlavičku z rohu a v 86. minutě po Šulcově střele vykopnul míč z brankové čáry bývalý plzeňský kapitán Hubník. 

"Měli jsme být mnohem zabijáčtější a zápas mnohem dřív rozhodnout. Když je to 1:0, soupeř riskoval dlouhými nákopy. Je super, že jsme vzadu byli kompaktní. Kvalitní výkon stoperské dvojice i krajních hráčů," uvedl Gula.

Viktoria nedovolila Hanákům jedinou střelu na branku a neprohrála s nimi už 14 ligových utkání za sebou, z toho podvanácté zvítězila. "Náznaky jsme měli, ale nějaká finální část nám chybí. Máme s ní problém dlouhodobě," řekl kouč Látal, jehož svěřenci v posledních čtyřech kolech dali jedinou branku.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 56. Beauguel. Rozhodčí: Berka - Vlček, Kubr - Julínek (video). ŽK: Kaša, Limberský, Falta - Poulolo, Chytil. Bez diváků.

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (58. Šulc) - Ba Loua (72. Mihálik), Beauguel (87. Ondrášek), Falta. Trenér: Guľa.

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Poulolo (68. Sladký), Hubník, Zmrzlý - Breite (85. Slaměna), Houska (68. Yunis) - González, Daněk, Hála (76. Zahradníček) - Chytil. Trenér: Radoslav Látal.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Cenné vítězství po bojovném a týmovém výkonu. Slušná kompaktnost podpořená tím, že jsme si vytvořili dostatečné množství šancí a jednu proměnili. Věříme, že právě takové vítězství nám pomůže v dalších dnech být ještě silnější. Samozřejmě gól nám pomohl tím, že se prostor otevřel. Měli jsme být mnohem zabijáčtější a zápas mnohem dřív rozhodnout. Když je to 1:0, soupeř riskoval dlouhými nákopy. Je super, že jsme vzadu byli kompaktní. Cítím, že náš tým nabírá sílu a sebevědomí."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Bylo to jiné než se Zlínem, hráli jsme aktivně, dostupovali hráče. Myslím si, že první poločas z naší strany nebyl tak špatný. Bohužel pak ve druhém poločase jsme se dopustili chyby. Při dlouhém autu měl jeden stoper stát před Beauguelem a druhý za ním. Takhle nás soupeř potrestal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články