Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Bazalům už nehrozí zavření, ministerstvo vnitra zastavilo správní řízení

Ostrava - Baníku Ostrava už nehrozí uzavření stadionu za výtržnosti fanoušků v poločase březnového zápasu s pražskou Spartou. Klub dnes oznámil, že ministerstvo vnitra zastavilo správní řízení, které s Baníkem vedlo od začátku dubna. V krajním případě mohl být ostravský celek potrestán uzavřením Bazalů na celou sezonu.

Stadion Bazaly
zdroj: ČT24 autor: Jaroslav Ožana

"Zastavením správního řízení jsou jakékoli sankce za události při utkání se Spartou zažehnány," uvedl mluvčí klubu Jaroslav Baďura. V reakci na výtržnosti fanoušků nařídila licenční komise FAČR snížit kapacitu Bazalů na 8 800 míst, tedy téměř na polovinu, což se nelíbilo řadě fanoušků, kteří proti tomu sepsali petici. Nakonec má být stadion od příští sezony pro 10 039 diváků.

Podle Baníku se předseda představenstva Petr Šafarčík na této kapacitě dohodl s předsedou Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR Rostislavem Votíkem. Sektory P1 a P2, které dělí střed odkryté tribuny od sektoru domácích příznivců, tak zůstanou dál otevřeny. "Všechny ostatní podmínky asociace, jako je například adresný ticketing na celou sezonu či sedačky v sektorech vlajkonošů domácích i hostů, je klub připraven do začátku sezony splnit," stojí v prohlášení Baníku.

Fanoušci v utkání se Spartou zaútočili na Bazalech na policisty, kteří zadrželi několik desítek výtržníků. Od disciplinární komise dostal Baník za nezvládnutí pořadatelské služby pokutu 300 tisíc korun a podmíněný trest uzavření hlediště stadionu na dva zápasy. Podmínka platí do konce kalendářního roku.

Po incidentu na Bazalech začaly Fotbalová asociace ČR a úřady usilovat o zajištění bezpečnosti na stadionech a vznikla mimo jiné pracovní skupina ministerstva vnitra a FAČR zaměřená na legislativu pro boj s chuligány.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články