Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bartošák se loni trápil na Žižkově, teď prožívá snový vstup do sezony s Libercem

Liberec - Ještě na jaře oblékal Lukáš Bartošák dres tehdy druholigového Žižkova a kvůli špatné finanční situaci klubu neprožíval zrovna snadné časy. Během letní pauzy si ho ale vyhlédl nový trenér Liberce Jindřich Trpišovský a pětadvacetiletý bek nyní prožívá snový vstup do sezony. Před týdnem skóroval při prohře 1:2 s Plzní v Superpoháru a v neděli v prvním ligovém kole vítěznou trefou zařídil Slovanu triumf 4:2 nad Mladou Boleslaví.

Lukáš Bartošák
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že to nemohlo vyjít líp. Doufám, že budu střílet góly a přihrávat na ně dál," řekl Bartošák po svém debutu v nejvyšší soutěži. "První zápas v lize a hned gól. Kdyby mi to někdo řekl před zápasem, možná se tomu směju. A kdyby mi to někdo řekl před pár měsíci, směju se asi ještě víc. To, co jsem zažíval v předchozím klubu, bych nikomu nepřál," dodal.

Utkání s Boleslaví rozhodl v 69. minutě, kdy se k němu snesl ve vápně vysoký míč a on jej uklidil do sítě. "Rád doplňuji útok, mám to v krvi. Jsem za to rád, že jsem se tam ocitnul a že to tam padlo," konstatoval Bartošák, který navíc vybojoval v první půli za stavu 0:1 důležitou penaltu po zákroku hostujícího brankáře Róberta Veselovského. "Myslím, že jasná penalta, gólman mě sestřelil," podotkl.

Věří, že výhra nad Boleslaví psychicky pomůže týmu před čtvrtečním úvodním zápasem 3. předkola Evropské ligy proti Hapoelu Kirjat Šmona. "Věřím, že to zvládneme. První zápas hrajeme doma, takže nesmíme dostat gól a aspoň o dva vyhrát. Zahrát si poháry byl můj sen, i proto jsem do Liberce přišel. Doufám, že mi dá trenér důvěru," řekl Bartošák, kterého Trpišovský v minulé sezoně trénoval na Žižkově.

Spolu s ním si nový kouč přivedl z Viktorie do Liberce i Zdeňka Folprechta a Davida Hovorku. Angažmá na Žižkově Bartošáka hodně zocelilo a nyní si užívá povedený start ve Slovanu. "Byli jsme na Žižkově jako rodina, nezapomenu na to. V kabině jsme si říkali, že i když jsou takové problémy, musíme makat, abychom se měli líp v příštím angažmá. A většina z nás si našla prvoligové angažmá," uvedl Bartošák.

V liberecké sestavě dokonce získal místo v sestavě na úkor dlouholeté opory Jiřího Fleišmana, který byl dokonce v Liberci i kapitánem. "Překvapilo mě to, že jsem dostal přednost. Ale zápasů je hodně, takže myslím, že to trenér bude točit," doplnil Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy trenérů po utkání Liberec - Mladá Boleslav

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články