Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barák: Když udržíme formu, tak máme šanci i na titul

Brno - Pětizápasová vítězná série v první lize dodala fotbalistům Slavie i zvýšené sebevědomí. Střelec dvou branek Pražanů Antonín Barák tak po jasné výhře 4:1 vyslovil nahlas cíl červenobílých, kterým je hra o titul. Na ligové prvenství přitom v Edenu čekají už sedm let a stejně stará je i poslední sňůra pěti výher v nejvyšší soutěži. Trenér Jaroslav Šilhavý, pod jehož vedením se Slavia výkonnostně nebývale zvedla, ale Barákova odvážná slova trochu mírnil.

Jaromír Zmrhal (vlevo) a Antonín Barák
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Tonda je pozitivní kluk s velkým fotbalovým talentem. Říká, co si myslí. Naše kroky k tomu směřují, ale nemáme v úmyslu je ventilovat do novin. Chceme hrát na špici, jednoznačně se chceme poprat o poháry," uvedl Šilhavý.

Barák bezelstně popsal pocity vyplývající ze současných výsledků i herního projevu Slavie. "Já sám bych si titul hrozně přál. Jsou to silná slova, protože o něj může hrát pět až šest týmů. Ale proč to nezkusit. Máme formu. A když ji udržíme, tak máme šanci," prohlásil Barák.

"Ze hry našeho týmu jsem cítil touhu po vítězství. Dařilo se nám, věřili jsme jeden druhému. To byl základ úspěchu," řekl Barák. Je si ale vědom, že sezona bude ještě dlouhá.

"Až její závěr ukáže, jak na tom jsme. Bude to i o hlavách. Slavia dlouho nehrála o nejvyšší příčky. Máme ale v kádru zkušené fotbalisty a my mladí se chceme také rvát o to být nahoře," dodal středopolař Slavie.

Své soupeře po trenérské výměně Slavia přehrává precizní souhrou. Ukázala to i v Brně, kdy byla její převaha jednoznačná. "Nyní hrajeme stále v podobné sestavě. Mění se většinou pouze jeden post. Sehraní jsme, spolupráce funguje dobře," poznamenal Barák.

Před zápasem kouč Šilhavý vyměnil v základní sestavě pouze na kraji zálohy Mingazova za Šventa. "Hodně nám dnes (Švento) pomohl. Je zkušený, hře dodal klid, má výbornou levou nohu a přesnou přihrávku. Po jeho centru padl také první gól," připomenul Barák.

Sám byl v Brně krůček od hattricku. V prvním poločase obešel i brankáře Melichárka, ale jeho střelu stačil v poslední chvíli vykopnout na brankové čáře domácí obránce Lutonský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články