Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník zbrojí na další sezonu. Útok vyztuží Smola z Opavy, z Olomouce přichází Lalkovič

Ostrava získala hned na úvod přestupového období dvě posily. Útok Baníku by měl oživit nejlepší střelec Opavy Tomáš Smola, na kraj zálohy získali Ostravané Milana Lalkoviče z Olomouce. Oba přichází do Baníku po skončení smlouvy jako volní hráči. Smola v novém působišti podepsal kontrakt na dva roky, Lalkovič na rok a půl s opcí.

Útočník Opavy Tomáš Smola
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třicetiletý Smola vstřelil ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži devět gólů a byl nejlepším kanonýrem nováčka, kterému dopomohl k udržení.

"Pro mě je to další krok dopředu a věřím, že správná cesta. Baník se postupně vrací nahoru, klub působí po všech stránkách konsolidovaně a je tu určitě šance hrát evropské poháry, což je pro mě hodně lákavé," řekl Smola.

"Doufám, že se nám bude dařit jako týmu, a samozřejmě se budu snažit být co nejplatnější a dávat i góly, které se ode mě jako od útočníka očekávají," dodal Smola.

Před příchodem do Opavy hájil barvy Ústí nad Labem a střížkovských Bohemians a ve druhé lize dal 42 gólů.

Rodák z Košic Lalkovič strávil mládí v londýnské Chelsea, ale v Premier League nikdy nenastoupil. Po několika zahraničních angažmá vloni na podzim zamířil do Olomouce.

"Je to zajímavý krajní hráč, který má velkou kvalitu ve hře jeden na jednoho, jako mladý kluk prošel zahraničím. Věříme mu, má chuť do další práce a chce se ukázat. V Olomouci nedostával tolik šancí, my věříme, že zvýší konkurenci v kádru. V průběhu jarní části jsme se přesvědčili, že je nutné kádr rozšířit a zvýšit v něm konkurenceschopnost," uvedl sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články