Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník zatím změny neplánuje, trenér Kučera zůstává

Baník Ostrava nechystá minimálně do konce podzimní části sezony žádné personální změny. Shodlo se na tom vedení klubu poté, co si vyhodnotilo dosavadní průběh sezony. Baník naposledy prohrál s Mladou Boleslaví 0:1 a nachází se na 14. místě tabulky, tedy posledním nesestupovém.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Osm získaných bodů je málo. Na druhou stranu herní projev v řadě zápasů špatný nebyl, byť nebyl podložen bodovým ziskem, který je klíčovým hodnotícím faktorem," uvedl majitel Baníku Václav Brabec.

Vedení klubu vyjádřilo důvěru celému realizačnímu týmu. Osm bodů má v tabulce i Karviná a Brno, oba kluby už provedly v průběhu ligy změnu na trenérském postu. Baník o konci trenéra Radima Kučery ale neuvažuje.

"Čekají nás na podzim ještě tři důležité zápasy, po skončení první poloviny sezony si sedneme a komplexně to vyhodnotíme. Teď se musíme pokusit urvat co nejvíce bodů," dodal Brabec.

Ilustrační foto

Dosavadní bilanci se Baník pokusí vylepšit po reprezentační pauze v utkáních proti Liberci, Karviné a Slavii. Kučera převzal ostravské fotbalisty před touto sezonou. Na lavičce vystřídal Vlastimila Petrželu, který vrátil tým po jednom roce do ligy. Baník vyhrál v lize jen v prvním kole na hřišti Brna. Cenný úspěch si připsal nedávno v poháru, kde vyřadil v osmifinále na penalty pražskou Spartu.

V kádru se nicméně ledy přece jen hnuly. Osmatřicetiletý brankář Petr Vašek totiž v Ostravě minulý týden skončil. Vedení Baníku a zkušený gólman, který měl na Bazalech smlouvu do konce sezony, se dohodli na jejím předčasném ukončení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články