Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník už Baroše nechce, ten si hledá nové místo

Ostrava - Milan Baroš opouští Ostravu. Třiatřicetiletý bývalý reprezentační útočník od vedení Baníku nedostal nabídku na prodloužení smlouvy a jako volný hráč hledá nové angažmá. Slavný odchovanec a jeho mateřský klub se rozcházejí po tři čtvrtě roce. Barošovi na Bazalech po sezoně vypršel kontrakt, ale o pokračování spolupráce se prý ani nejednalo. "Z vedení se se mnou na téma prodloužení smlouvy nikdo nebavil. Takže teď zvažuju další možnosti, ale fotbal ještě hrát chci," řekl Baroš.

Milan Baroš
zdroj: isifa/MAFRA autor: Alexandr Satinský

Barošův vztah se současným vedením Baníku v posledních měsících ochladl. Nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku, který už dříve ekonomicky sužovanému klubu daroval milion korun a na jaře 2013 jeho dres oblékal bez nároku na honorář, nejprve v zimě označil za nekoncepční odvolání trenéra Martina Svědíka od týmu na pátém místě tabulky a nyní po závěrečném utkání s Duklou kritizoval poměry ve vedení klubu.

Baroš se na Bazaly vrátil v říjnu po dlouhé zdravotní přestávce způsobené zraněním kolena, které si přivodil při posledním zahraničním angažmá v tureckém Antalyasporu. Na jaře dvěma góly Baníku pomohl k bodovému zisku proti Spartě a Liberci, pak ale kvůli svalovému zranění šest zápasů musel vynechat.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 a někdejší hráč Liverpoolu, Galatasaraye Istanbul, Aston Villy, Portsmouthu a Lyonu přes jarní zdravotní problémy ještě neplánuje pověsit kopačky na hřebík. O Baroše je dlouhodobý zájem z Asie, útočník ale jednoznačně preferuje střední Evropu.

"Přesněji řečeno bych už chtěl zůstat opravdu co nejblíže domova, za ty roky jsem se po světě najezdil dost a za každou cenu do zahraničí jít nechci. Myslel jsem, že už to dokopu v Ostravě, ale to se bohužel nepovede. Něco se rýsuje a myslím, že by brzy mohlo být jasno," řekl Baroš.

Je nám líto, video expirovalo.
Baroš končí v Baníku a hledá si nový klub
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články