Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Baník skončil velké testování, vybral obránce Kaprálika

Čeladná - Doba hojného testování ve fotbalovém Baníku Ostrava dnes skončila první selekcí. Ostravský trenér Radoslav Látal se po soustředění v Čeladné rozloučil s pěti z osmi hráčů, kteří byli v uplynulých dnech v týmu na zkoušce. Jediným, kdo z cizinecké kolonie nově příchozích zaujal, byl slovenský stoper Zdenko Kaprálik. Šestadvacetiletý zadák, naposledy působící v druholigovém nizozemském Ossu, vzbudil Látalův zájem v sobotní přípravě proti Zlatým Moravcům. "Udělali jsme mu nějakou nabídku. Má čas na rozmyšlenou, zda ji přijme," řekl Látal.

Další hráči však v Ostravě nepochodili. Slovinec Dejan Burgar, Slovák Peter Mičic i české trio Jiří Böhm, Lukáš Matůš, Jiří Ježdík musí hledat angažmá jinde.

"Ve většině případů jsme hledali trochu jiné typy hráčů. Jirka Böhm dneska sice dal dva góly Čeladné, ale Zápy, kterým patří, na nás tlačí, že už se máme rozhodnout, protože pro něj mají jinou nabídku," řekl Látal.

S Baníkem zatím pokračuje chorvatský stoper Ivan Fuštar, ale i jeho naděje na setrvání na Bazalech je velice nízká a po úterku, kdy mu zkouška končí, by měl odejít také. Prostor pro uplatnění chce dát Látal naopak Petru Machovi, který se na levé straně obrany ještě neměl moc možností projevit.

"Přijel až v pátek. Domluvili jsme se s Mladou Boleslaví, že tu zůstane až do pátku a pak se rozhodneme. Měl by odehrát oba přípravné zápasy s Trnavou. Možná že by pro nás určitou variantou být mohl, ale to předbíhám a musí to teprve dokázat na hřišti," dodal Látal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články