Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Baník si s gustem zastřílel proti Zlínu

Zlín dál pokračuje v tragických výkonech. Na Baníku prohrávali Moravané už po půlhodině 0:3 a bylo zřejmé, že na první ligovou výhru od 17. srpna ani tentokrát zlínští nedosáhnou. Baník ještě do poločasu dal další gól a utkání dovedl k pohodlné výhře 4:0.

Zlínské trápení pokračuje
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

"Ševci" v Ostravě prožili hororový zápas. Čtvrthodinu byli lepší a Ostravu zatlačili před její pokutové území. Debutant v základní sestavě Cedidla v deváté minutě protáhl ostravského gólmana po přímém kopu povedenou hlavičkou, ale Budinský míč vytáhl na roh.

Domácí se za vytrvalého deště naopak z první vážnější situace ujali vedení. Po průniku Kuzmanoviče trefil Reiter po 20 minutách tyč a odražený míč Diop uklidil do sítě.

"Kdyby se nám to takto povedlo pokaždé, tak bychom byli hodně rádi. V některých zápasech nám ty góly nepadaly, teď se dá říct, že nám tam spadne hned první šance," řekl Jirásek.

Zápas se najednou totálně obrátil. Zlín se naivně pouštěl do ofenzivy, ale Ostrava ho školila přes průchodný střed hřiště. Dobře hrající Reiter ve 25. minutě po zlínské ztrátě předložil balon ideálně Jiráskovi, který zpoza vápna umístěnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Ostrava soupeře ničila z brejků. Reiterovi navíc pomohlo i štěstí, když v 31. minutě jeho zblokovaná střela přelobovala gólmana Rakovana a domácí slavili třetí branku.

"První gól v Baníku, zaplať pánbůh. Měl jsme obrovskou radost. Konečně jsem vystřelil a nikoho, komu bych přihrál, jsem nehledal," uvedl Reiter, který se vzápětí po sólu a zákroku Rakovana neúspěšně domáhal penalty.

Baník svou pondělní poločasovou kanonádu proti Příbrami, kterou zdolal 3:0, vylepšil ještě o gól. Čtyři minuty před pauzou se míč odrazil k Fillovi, který ho z voleje poslal do sítě.

Ostrava zopakovala průběh souboje s Příbramí i ve druhé půli. Tam její gólový apetit vyschl. Baník sice kontroloval hru a jednoduchou kombinací v narážečkách poměrně snadno prostupoval zlínskou obranou, ale ve finální fázi už tolik štěstí neměl.

Zlín si opravdu vyloženou šanci vypracoval až v 89. minutě Fantišem. Ten po rohovém kopu nejdříve ztroskotal na Budinském a z dorážky nastřelil břevno.

Baník Ostrava - FC Zlín 4:0 (4:0)

Branky: 20. Diop, 25. Jirásek, 31. Reiter, 41. Fillo. Rozhodčí: Machálek - Moláček, Vaňkát. ŽK: Pokorný (Ostrava). Diváci: 6073.

Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (83. Lalkovič), Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič - Diop (73. Kaloč), Smola (67. Holzer). Trenér: Páník.

Zlín: Rakovan - Fantiš, Buchta, Cedidla, Bartošák - Matejov, Mašek, Folprecht, Jiráček (80. Nečas), Čanturišvili (66. Džafič) - Wágner (63. Železník). Trenér: Csaplár.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Prožíváme hezké období, padají nám tam góly. Mužstvo dokáže zhodnocovat útočnou fázi, ale soupeř byl prvních 15 minut velice dobrý. Nepůjčoval nám balon, my jsme se do toho dostávali pozvolně. Ale pak jsme to dokázali zlomit a soupeř s každým dalším gólem uvadal."

Josef Csaplár (trenér Zlína): "Asi 20 minut bylo z naší strany hodně hezkých herně. Dostávali jsme se do pokutového území, ale potom jsme Ostravě nabídli tři laciné míče. Ona proměnila tři brejky, pak přidala gól ze standardky a bylo po utkání. V kabině jsem se pokusil něco vysvětlit trochu důrazněji, aby hráči pochopili, že se musejí pokusit o zkorigování. Ostrava nepanikařila v koncovce, zakončovala s přehledem a vysokou kvalitou. Když jsme se dostali do nějaké šance naopak my, tak se projevil neklid a chybějící kvalita."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články