Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Baník si nečekaně poradil se Slováckem

Ostrava - Překvapivou výhru 2:1 nad silným Slováckem si připsal Baník a zajistil si alespoň to, aby měl na konci sezony dvojciferný počet bodů. Tým z Uherského Hradiště se naopak bodově nedotáhl na šesté Brno. O vítězství ostravského celku rozhodly dvě branky Romana Hrubého. Na druhou trefu mladého záložníka sice o tři minuty odpověděl Hofmann, Baník si ale třetí výhru v sezoně již pohlídal.

Slavící hráči Baníku
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ostravský kouč Petržela po debaklu v Olomouci udělal hned pět změn v zahajovací sestavě a vrátily se mu v podobě konsolidovanějšího výkonu. Domácí na těžkém a vodou nasáklém terénu, skrápěném vytrvalým deštěm, v první půli soupeře v podstatě nepustili na dostřel Šromovy branky.

Po vyrovnané dvacetiminutovce se mírně nadechl Baník a z územní převahy se dobral i vedoucí gólové trefě. Mondekův volej se od Rady odrazil před Hrubého, který z devíti metrů nechytatelně překonal Heču. Poslední tým tabulky ve svém sedmém z osmi jarních utkání otevřel skóre.

Ubojovaný charakter utkání se na obtížném terénu ani po gólu nezměnil. Bojovnější Ostravané se s náročnými podmínkami srovnávali lépe a už v nastaveném čase mohli z brejku udeřit podruhé, ale Ožvolda akci nezakončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Heča: Oproti Spartě to byl velký rozdíl, hráli jsme hrozně

Ofenziva Slovácka byla naprosto jalová a nulová. Hostující kouč Habanec už během první hodiny vyčerpal všechna střídání. Ke Konemu poslal i druhou věž a nejlepšího střelce Doška, ale opět mohlo zahřmět na protější straně. Hrubý se po dalším brejku dostal až za obranu, jenže Heča jeho křížný pokus zlikvidoval.

Až v závěrečné dvacetiminutovce Slovácko zvýšilo obrátky a zatlačilo soupeře před vápno. Na hlavu Koneho přilétl v 73. minutě kvalitní centr od Kerbra, ale hlavička neměla potřebnou tvrdost.

Trápení bezzubých hostů zvýraznil v 79. minutě znovu Hrubý, který po dalším rychlém protiútoku ze vzduchu v nesnadné pozici usměrnil do sítě Mondekův centr. Ale domácí neměli vyhráno. Už o dvě minuty později Hofmann hlavičkou snížil a hosté v závěru obléhali ostravskou šestnáctku, ale další příležitost už neměli. 

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 31. a 79. Hrubý - 81. Hofmann. Rozhodčí: Hrubeš - Blažek, Hock. ŽK: Granečný (Ostrava). Diváci: 3711.

Ostrava: Šrom - Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný - Ožvolda (90. Sukup), Mešaninov - Mondek, Hrubý, Holzer - Červenka (77. De Azevedo). Trenér: Petržela.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Hofmann, Šimko - Šumulikoski, Havlík - Biolek (63. Došek), Sadílek (40. Diviš), Civič (52. Kerbr) - Kone. Trenér: Habanec. 

Vlastimil Petržela (trenér Ostravy): "Museli jsem vsadit na bojovnost, v Olomouci jsme to nechytli a jsem rád, že dnes jsme to vzali za ten správný konec. Myslím, že i volba s Červenkou na hrotu se nám vyplatila, vyhrál spoustu soubojů. Ale žádnou samochválu nečekejte, ideální to pořád není. Běháme pořád strašně nahoru, dolů, chybí odpočinková fáze. Ale situací, ze kterých bychom mohli vstřelit branku, bylo víc. Vsadili jsme na to, že Slovácko má trošku pomalejší hráče uprostřed a myslím, že i to nám vyšlo. Dostali jsme se tam několikrát. Jsem strašně rád kvůli klukům, že se to trochu zvedne. Po Olomouci ta nálada nebyla moc dobrá."
Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Jestliže se s takovým soupeřem nevyrovnáme v bojovnosti, tak fotbalovost jde stranou. První poločas jsme jednoznačně propadli ve všech činnostech a odražených balonech. Baník byl jednoznačně lepším týmem. Od nás tam bylo šest až sedm hráčů na vystřídání. Ve druhém poločase jsem chytli větší odhodlání, dali i jeden gól, přesto už jsme ten zápas nedokázali zremizovat. Jsem zklamaný z toho, co jsme předvedli." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články