Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Baník se s Bazaly rozloučil remízou s Duklou

Ostrava – V poslední zápase na Bazalech před stěhováním do Vítkovic ostravský Baník na výhru nedosáhl, když s Duklou remizoval 1:1. Domácí vedli rychlou trefou Davora Kukece, ale o vítězné loučení je deset minut před koncem připravil Jakub Mareš. 

Fanoušci Baníku mají jasno
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

K rozlučce s Bazaly na Baník přišla nejvyšší domácí návštěva sezony a namotivovaná Ostrava necelých jedenáct tisíc diváků už ve druhé minutě rozjásala gólem. Nadýchaný Holzerův centr z levé strany prudkou hlavičkou napálil Kukec pod břevno.

Z domácí strany to byl ale nadlouho jen záblesk fotbalové moderny. Jinak totiž na hřišti kralovala Dukla, která se několikrát prokombinovala až k nebezpečnému zakončení. Berger dokonce už z protiútoku mohl Kukecovu trefu vymazat, ale jeho pohotový volej se v třetí minutě zastavil na tyči Pavlenkovy branky. Slibnou ránu agilního Čajiče, který rozjížděl většinu akcí, pak zase na dráze do sítě zablokoval jeden z domácích obránců.

Ostrava s místy fanatickou podporou fanoušků ve druhém poločase vyrovnala hru a měla další příležitosti. Při chuti byl především gólový střelec Kukec. Jeho průnik ale v 51. minutě zneškodnil Chudý, který se o čtvrthodinu nato vyznamenal i při parádních Kukecových nůžkách. Druhý gól ale Baník nedal a v závěru ho to mrzelo. Pavlenka ještě vytáhl střelu Tetoura, skoro zázračně i Bergerovu dorážku, ale pak Dukla po brejku přece jen srovnala zásluhou střídajícího Mareše.

Ostrava už vítěznou odpověď nestihla. Když navíc v závěru spustili ostravští příznivci svou pyrotechnickou show, sudí Ardeleánu zápas už minutu před vypršením devadesátiminutové hrací doby ukončil. 

Baník Ostrava - Dukla Praha 1:1 (1:0) Branky: 2. Kukec - 80. Jakub Mareš. Rozhodčí: Ardeleánu - Dobrovolný, Pochylý. ŽK: Považanec, Beauguel (oba Dukla). Diváci: 10.340.

Ostrava: Pavlenka - Vengřinek (46. Štěpán), Frydrych, Kouřil, Helešic - Kukec, Mensah, Foltyn (62. Mišák) - Narh, Baroš (83. Šašinka), Holzer. Trenér: Frňka.

Dukla: Chudý - Kluk (87. Juroška), Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Považanec (68. Tetour), Čajič, Marek Hanousek - Berger, Beauguel, Přikryl (68. Jakub Mareš). Trenér: Kozel. 

Petr Frňka (trenér Ostravy): "My jsme moc a moc chtěli vyhrát. Trochu nás mrzí, že jsme v závěru ztratili vedení, ale soupeř byl velice dobrý a herní. Šli jsme rychle do vedení, ihned po naší brance měl ale soupeř dvě nadějné situace. My jsme zase ve druhé půli měli dvě šance Kukece a mohli jsme přidat druhý gól, kterým by to všechno bylo radostnější. To se bohužel nepovedlo. Mrzí mě, že jsme to neudrželi, ale kluci tam nechali všechno."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Větší význam to utkání asi mělo pro domácí. Měl jsem strach, abychom k tomu nepřistoupili jako k přáteláku a ten začátek byl takový, jak jsme nejméně chtěli. Z první akce se domácí dostali do vedení. Ale pak jsem s výkonem spokojený. Dali jsme hned z další akce tyč a v dalším průběhu jsme byli lepší. Bylo to jen o naší efektivitě, jestli se nám podaří vyrovnat, ale to finále je celé jaro naší slabinou. Strašně jsme se na gól nadřeli. Domácí nás ve druhém poločase zlobili také z protiútoků, ale myslím, že jsme byli lepší a vyrovnání bylo zasloužené." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články