Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Baník se pokusí zlomit Dostálovo kouzlo neprůstřelnosti. Trvá víc než 6 hodin

Utne Baník Ostrava sérii 373 minut zlínského brankáře Stanislava Dostála bez obdržené branky? Zvedne se po porážce s rivalem Spartou, nebo Zlín opět poskočí do čela tabulky? Páteční předehrávka 9. kola první ligy mezi Zlínem a Ostravou nabízí několik otázek a souboj čtvrtého s pátým celkem tabulky. Souboj ze stadionu Letná sledujte na programu ČT sport od 17:50.

Brankář Zlína Stanislav Dostál
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Zlín pod novým trenérem Michalem Bílkem v nejvyšší soutěži prohrál jen s mistrovskou Plzní, při posledních čtyřech výhrách navíc neinkasoval. "Sezona se pro nás zatím vyvíjí úplně fantasticky, ale jsme na zemi. Víme, že musíme pracovat úplně stejným způsobem, aby sezona byla úspěšná. Ale nastartované to máme dobře a byla by škoda, kdybychom to promarnili nějakou laxností," uvedl Bílek.

Jeho svěřenci mohou stejně jako před týdnem po výhře 1:0 na hřišti Bohemians 1905 jít do čela tabulky. "Nechci být na hrušce, ale myslím, že tam i patříme za naše poslední výsledky. Musíme makat dál, abychom byli v co nejvyšších patrech pořád," řekl minulý týden gólman Dostál.

Sedmadvacetiletý brankář drží neprůstřelnost už 373 minut. Řeč čísel ze vzájemných duelů však mluví pro Baník, který z 24 ligových duelů podlehl Zlínu pouze třikrát. Desetkrát vyhrál a jedenáct soubojů skončilo remízou.

Páník se vrací na zlínskou půdu, kde to dobře zná

Ostravský trenér Bohumil Páník očekává těžký zápas hlavně po taktické stránce. "Zlín je nepříjemný tím, že hraje vzadu trojkovou řadu. Pokud na to chce soupeř vyzrát, je nutné vědět jak na to, a bezpodmínečně nutné je striktní dodržování pokynů ze strany hráčů. Věřím ale, že to zvládneme a urveme nějaký ten bod. Bude to o tom, kdo najde skulinku v obranném systému soupeře," uvedl bývalý kouč Zlína. "Na to utkání se samozřejmě těším, protože tam znám každý drn na hřišti, znám i hráče," dodal Páník.

Při pohledu na webové stránky Fastavu svítí červeně vyprodáno. Utkání se odehraje v zajímavé kulise. "Bude to další krásný zápas. Těšíme se na to moc, bude to pro nás zase důležitá prověrka. Utkání s Baníkem, když přijde tolik lidí, jsou vždy výjimečná, je velké očekávání," prohlásil bývalý reprezentační kouč Bílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články