Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník se chce v nové sezoně udržet v první šestce, do týmu přichází Holec

Tým Baníku Ostrava chce v nové sezoně uhájit pozice v horních patrech prvoligové tabulky. Baník v uplynulém ročníku skončil čtvrtý a po čtrnácti letech se probojoval do pohárové Evropy. Pomoci by mu k tomu měl i bývalý sparťanský gólman Dominik Holec, který Slezany nově posílí.

Dominik Holec na tréninku Baníku Ostrava
zdroj: Facebook/FC Baník Ostrava - www.fcb.cz

"Chceme se samozřejmě udržet v horní šestce. Naším cílem je vylepšit bodové konto z uplynulé sezony, to znamená překonat 49 bodů," řekl šéf sportovního úseku Luděk Mikloško. "Pražská S jsou momentálně odskočená ekonomicky i kvalitativně, ale přesto se chceme snažit jim v rámci našich možností nějak konkurovat," dodal.

Před rokem Baník provedl radikální obměnu kádru, a i přesto dokázal uhrát nejlepší výsledek od roku 2010. Letos už tolik změn nenastalo. U týmu zůstal trenér Pavel Hapal, který před zahájením letní přípravy prodloužil smlouvu. Celé mužstvo by tak mělo být stabilizovanější.

Pro Baník bylo zprávou léta, že se mu podařilo udržet svého nejproduktivnějšího hráče Ewertona. Autor 14 gólů a pěti asistencí do Ostravy po hostování přestoupil natrvalo ze Slavie, ale s dohodou, že v případě lukrativní zahraniční nabídky smí odejít. Baník v létě dále získal Daniela Holzera (Slovácko), Erika Prekopa (Bohemians 1905), Matěje Chaluše (Malmö) a Michala Fukalu (Liberec).

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Baník Ostrava se připravuje na novou ligovou sezonu

V úterý dotáhl příchod brankáře Dominika Holce a ofenzivního křídla Issy Fomby z druholigového Vyškova. "Oba se dnes zapojili do přípravy, ale určitě ještě nějakou dobu budou dohánět tréninkové manko," řekl trenér Pavel Hapal.

Holec je náhradou za Jiřího Letáčka, který přestoupil do španělského Getafe. S bonusy by za něj Baník mohl získat kolem 50 milionů korun. "Po odchodu 'Letyho' jsme do brankářské sestavy chtěli zkušeného i kvalitního gólmana. To Dominik splňuje. Jde sem s odhodláním zabojovat o své místo a věříme, že s našimi brankáři vytvoří kvalitní tým," řekl Mikloško.

Odešel také Ladislav Almási na hostování do Dunajské Stredy a po skončení smluv třeba Gigli Ndefe (Slovácko), Robert Miškovič (Iasi) či Jiří Fleišman (Karviná). Podle ředitele klubu Michala Běláka jde klub do sezony s rozpočtem zhruba 150 milionů korun. "Proti minulé sezoně je to nárůst přibližně o deset procent," řekl Bělák.

Baník už příští týden po 14 letech vstoupí na pohárovou scénu. V předkole Konferenční ligy podle všeho změří síly s arménským Urartu, které v prvním utkání porazilo Kalev Tallinn 2:1 a odvetu hraje doma.

"Počítáme s tím, že postoupí Arméni. Měli jsme na prvním utkání v Tallinnu spolupracovníka, Urartu bylo kvalitnější a předpokládám, že postup dotáhne," řekl Hapal, jehož tým v sobotu zahájí ligu na hřišti Bohemians.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články