Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Baník? Šance i pro další hráče. Slavia protočí sestavu, v poháru chce dojít daleko, říká Vlček

Hlavně žádné složitosti. To si před osmifinálovým utkáním domácího poháru mezi Baníkem a Slavií přeje vedoucí mužstva sešívaných Stanislav Vlček. Představení v MOL Cupu je podle něj ideální příležitostí pro hráče, kteří v exponovaných zápasech nedostávají tolik prostoru. Teď se můžou ukázat, říká Vlček. Přímý přenos utkání Baník Ostrava - Slavia vysílá ČT sport a web ctsport.cz ve středu od 16:50.

Slavia pokračuje v nabitém programu. Po utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Barceloně a následném ligovém šlágru v Plzni ji nyní čeká pohárové měření sil v Ostravě. Hned o víkendu se pak sešívaní potkají s Baníkem znovu - tentokrát v lize. A pak odveta na Camp Nou...

"Po tom skvělém výkonu proti Barceloně (1:2) jsme věděli, že Plzeň měla týden na to, aby se na nás nachystala. My měli jen tři dny. Zvládli jsme to a jsme strašně rádi, že jsme na Viktorce zvítězili," připomíná Vlček v pohřadu Dohráno Plus výhru 1:0, kterou v nastavení první půle zařídil Josef Hušbauer.

"Máme euforii, daří se nám. Bylo to vyústění naší těžké série, kterou jsme měli za sebou," dodává. Slavia je tak v čele ligy s náskokem už devíti bodů.

POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast: Jak Slavia nahradí Hovorku a začíná vzestup Sparty? 

Jenže Plzeň nedala Slavii nic zadarmo. Domácí měli několik gólových šancí, nebezpeční byli zejména v úvodu.

"Očekávali jsme, že do toho bude Viktorka šlapat hned od první minuty, což se prvních patnáct minut potvrdilo. Měli jsme problémy, i když jsme do zápasu chtěli vstoupit aktivně," uznává Vlček a pokračuje: "Měli tam stoprocentní šanci, kdy Kayamba neproměnil. Pak jsme dostali balon pod kontrolu, drželi jsme ho, a to nás uklidnilo a vstřelili jsme branku."

Obrovská slávistická radost se ale rázem změnila. David Hovorka totiž v utkání proti Plzni utrpěl zranění předního zkříženého vazu a v úterý musel podstoupit operaci. Vyhlídky co do brzkého herního zapojení nejsou dobré.

Opora sešívané defenzivy bude bez fotbalu minimálně půl roku. "Sport tohle bohužel přináší a nedá se nic dělat. Všichni jen doufáme, že bude David co nejdřív zpátky," říká bývalý útočník Slavie.

Hovorka přišel z Jablonce teprve v létě a v Praze začal okamžitě předvádět skvělé výkony, které gradovaly nyní v utkáních Ligy mistrů. "Málokdo mu věřil. Z hráčů, kteří přišli, měl jednoznačně nejhorší pozici. A on tou svojí zarputilostí a entuziasmem nakazil kabinu a hráče. Mluvil o tom i Ondřej Kolář, že to z něj cítí, a nakonec ty gesta začal dělat sám. David nás překvapil asi všechny," chválí Vlček.

A zároveň nechápe, proč se Hovorka neprosadil dříve ve Spartě. "Samotného by mě to zajímalo. Ale je těžké to hodnotit. Teď nám ho asi závidí. Je to i o důvěře trenéra. Jindra si ho vybral, vsadil na něj a důvěřuje mu. A David mu to takhle splácí," dodává Vlček.

Jisté je, že středeční pohárové osmifinále i další zápasy budou bez rekonvalescenta Hovorky. "Myslím, že trenér se bude snažit protočit sestavu, dát příležitost dalším hráčům. Někteří si to zaslouží a čekají na šanci. Měli by ukázat, že do týmu patří oprávněně. Nachystáme se na to a doufám, že to zvládneme. Chceme dojít v MOL Cupu nejdál," doufá Vlček.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články