Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Baník Ostrava řeší další problém, má opět zablokované přestupy

Ostrava - Fotbalisté Ostravy začali zimní přípravu už s novým trenérem Vlastimilem Petrželou. Cílem vůdce beznadějně posledního celku Synot ligy není nic jiného než nezopakovat výsledkově i výkonnostně tristní podzim. Baník však řeší i další problém - má opět zablokované přestupy.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník odstartoval přípravu s Petrželou v čele

Kostlivci ve skříni jsou nevypořádané závazky vůči Viktorii Žižkov. Odvolací soud totiž zrušil předběžné opatření ve věci žaloby ostravského klubu vůči Fotbalové asociaci ČR. Ta už dříve rozhodla o tom, že vedení Baníku musí Žižkovu zaplatit částku 8,5 milionu korun spojenou s údajným dluhem a vysokou smluvní pokutou za přestupy Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala.

Klub doufá, že vše vyřeší co nejdříve. "Bude to ještě otázka jednání s naším právním zástupcem," uvedl mluvčí Baníku Tomáš Svoboda.

Baník by mohl posílit obránce Tomáš Čelůstka. Čtyřiadvacetiletý hráč, který v minulých dvou sezonách působil v druholigové Opavě, přišel do posledního týmu nejvyšší soutěže na testy do 10. ledna. V sobotu by se měl představit v prvním přípravném duelu v Olomouci.

Petržela na záchranu v Synot lize nemyslí, přesto doufá, že s příchodem nového majitele bude Baník na jaře konkurenceschopnější. "Pokud se vše podaří, jak si přejeme, tak věřím, že na tom bude určitě líp."

Ostrava nastřílela na podzim nejméně gólů ze všech týmů. Hlavním úkolem pro nový realizační tým bude jednoznačně vylepšení ofenzivy. "Nejsem typ trenéra, který bude hrát od obrany, Baník bude hrát útočný fotbal," slíbil Petržela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články